Mergi la conţinutul principal

Țevi furate și tăiate cu ajutorul unei instalații autogen, apoi vândute la fier vechi

doi indivizi au fost trimiși în judecată de procurori pentru furt calificat, ei fiind acuzați că au furat țevi metalice de pe un teren, pe care le-au tăiat în bucăți mai mici și le-au vândut la un centru de deșeuri feroase • inculpații au fost cercetați în stare de libertate, iar acum instanța va stabili pedeapsa pe care o merită

 

Țevile metalice aflate pe un teren au atras atenția unor indivizi care le-au sustras, le-au tăiat în bucăți și le-au vândut la fier vechi. Hoții au fost identificați și sunt acum judecați pentru furt.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților C.M.I. și Z.N.. Aceștia au fost cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută de art. 228 – art. 229 Cod penal.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii decembrie 2021, inculpatul C.M.I. a observat pe terenul intravilan aparținând unei unei societăți din județul Brăila mai multe țevi metalice, pe care s-a hotărât să le sustragă. “În cursul lunii ianuarie, pe timpul nopții, inculpatul C.M.I. și inculpatul Z.N. s-au deplasat cu autoutilitara pe terenul intravilan al persoanei vătămate și, cu ajutorul unei instalații autogen improvizată, au secționat în 4-5 segmente una dintre țevi pe care au încărcat-o în mașină. Întrucât segmentele obținute aveau încă o dimensiune mare, inculpații au oprit pe câmp unde au mai secționat pentru a doua oară țeava, iar apoi au transportat-o la domiciliul comun, unde au depozitat-o. A doua zi dimineață, inculpații au transportat țeava la un centru de deșeuri feroase, unde au vândut-o”, au stabilit anchetatorii.

În cursul aceleiași zile, pe timpul nopții, inculpații s-au deplasat din nou pe terenul persoanei vătămate, de unde au sustras alte două țevi metalice cu același mod de operare, transportându-le la domiciliu cu autoutilitara și apoi la centrul de deșeuri feroase.

Pe parcursul desfășurării procesului penal, inculpații au avut o atitudine sinceră și au recunoscut săvârșirea faptei.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare către Judecătoria Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro