Mergi la conţinutul principal

Șoferul băut care a accidentat o minoră în Gropeni, la un pas de a scăpa de arest

* la începutul acestei săptămâni, prima instanță a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu control judiciar față de inculpatul D. Săndel, însă procurorii au formulat contestație * ieri, 25 noiembrie, Tribunalul Brăila a dat dreptate procurorilor și a menținut măsura arestării preventive a inculpatului până la data de 24 decembrie * oricum, procurorii au dispus trimiterea în judecată a bărbatului

 

Bărbatul care s-a urcat băut la volan și fără permis, ba chiar a accidentat o minoră care circula cu bicicleta în Gropeni, nu a reușit să își recapete libertatea. Totuși, la începutul acestei săptămâni, Judecătoria Brăila a dispus înlocuirea arestului cu măsura controlului judiciar, după cum se arată pe site-ul instanței, numai că procurorii au formulat contestație. La Tribunalul Brăila s-a dat decizia finală, chiar ieri, 25 noiembrie, aceea că inculpatul D. Săndel rămâne la arest.

Bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere. “Admite contestația formulată de contestatorul Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva încheierii pronunțate la data de 23.11.2020 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Brăila. Desființează încheierea contestată și, în rejudecare, constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive luată față de inculpatul D. Săndel. Menține măsura arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 25.11 2020 până la data de 24.12 2020 inclusiv. Definitivă”, este soluția pronunțată de Tribunalul Brăila la data de 25 noiembrie.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, la data de 26 septembrie, în jurul orei 18:00, un bărbat de 33 de ani din comuna Gropeni conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu. Acesta a surprins și accidentat o minoră de 16 ani, care se deplasa pe o bicicletă, în același sens de mers. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a fetei, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. „Din verificările efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o imbibație alcoolică de 0,74 mg/l. Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Brăila”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele șoferului față de care s-a dispus măsura arestării la data de 27 septembrie, ulterior măsura fiind prelungită. Oricum, inculpatul a fost trimis în judecată de procurori pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, însă deocamdată nu a început procesul întrucât au fost invocate unele excepții.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro