Mergi la conţinutul principal

Șoferii și pietonii trebuie să circule cu prudență și să respecte indicațiile polițiștilor

* joi dimineață, polițiștii au desfășurat acțiuni preventive în trafic pentru menținerea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor de circulație * șoferii au fost sfătuiți să respecte prevederile legale și indicațiile polițiștilor, să nu se urce băuți la volan și să circule cu atenție * pietonii trebuie să manifeste vigilență când se angajează în traversarea drumului public 

 

Pentru prevenirea accidentelor, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, polițiștii au acționat în trafic și i-au sfătuit pe șoferi să circule cu atenție, să nu se urce băuți la volan și să respecte indicațiile polițiștilor. Pietonii trebuie și ei să fie atenți atunci când se angajează în traversare.

Joi dimineață, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o activitate informativ–preventivă pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice și pentru prevenirea accidentelor de circulație.

Pe această cale, polițiștii rutieri recomandă tuturor conducătorilor de vehicule să respecte regulile de circulație și indicațiile polițiștilor aflați în această perioadă în teren. “Având în vedere sezonul rece, vă reamintim faptul echiparea vehiculului cu anvelope de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. În condițiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranța circulației rutiere (lapoviță, ninsoare sau vânt puternic), recomandăm să manifestați prudență în trafic, să circulați  cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo, să evitați acționarea bruscă a mecanismelor de direcție și frânare și să adoptați o manieră preventivă de condus. Pietonilor le recomandăm să manifeste vigilență când se angajează în traversarea drumului public”, transmit polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Totodată, având în vedere și perioada sărbătorilor de iarnă, în care tentația de a consuma alcool și de a te urca la volan crește, polițiștii rutieri brăileni vă recomandă să adoptați un comportament responsabil în trafic și să nu consumați alcool înainte de a vă urca la volan, iar în cazul în care ați consumat alcool, să luați un taxi sau să rugați pe cineva să vă ducă în locul în care aveți nevoie, să nu consumați substanțe interzise și nu vă lăsați prietenii să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau să consume substanțe psihoactive.

 

Sărbători liniștite și în siguranță!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro