Mergi la conţinutul principal
Amenzi de zeci de mii de lei în 24 de ore

Șoferi de taxi și de autobuz, amendați de polițiști

* luni, 1 februarie, 29 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația în afara locuinței au fost sancționate cu amenzi de 12.500 de lei * patru brăileni care nu au respectat măsura carantinării au fost sancționați cu amendă totală de 5.500 lei

 

În 24 de ore, polițiștii brăileni, secondați de jandarmi și de polițiști locali, au desfășurat nu mai puțin de 15 controale de anvergură vizând marketuri și supermarketuri din municipiu, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețe și zone aglomerate. Au fost vizate, de asemenea, mijloacele de transport în comun, taxiurile și vehiculele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă. În intervalul orar 23.00 - 5.00, acțiunile polițienești au vizat și interdicția de circulație a persoanelor în afara locuințelor sau a gospodăriilor (prevăzută de HG 935/2020).

”În cadrul acțiunilor desfășurate, forțele implicate au verificat 25 de societăți comerciale, au legitimat 1.125 de  persoane și au controlat 55 de auvehicule, 53 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI și mijloace de transport care asigură transportul angajaților”, precizează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila (IPJ).

Urmare a abaterilor constatate în municipiu și județ, în ziua de luni, 1 februarie 2021, au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 20.000 de lei. Numai pentru nerespectarea măsurilor privind purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, polițiștii brăileni și polițiștii locali au sancționat contravențional 19 persoane (doi șoferi de autobuz și 17 pasageri), cuantumul amenzilor fiind de 1.000 de lei.

Alte 29 persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 23.00 - 5.00 au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 12.500 de lei. Nu în ultimul rând, polițiștii au depistat în municipiu patru brăileni care nu au respectat măsura carantinării dispusă anterior, aceștia fiind sancționați cu amendă (în total, 5.500 lei) conform prevederilor Legii 55/2020.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro