Mergi la conţinutul principal

Și-a terorizat familia, în ciuda ordinului de protecție

* procurorii l-au trimis în fața instanței pe un brăilean care și-a terorizat familia, a venit la domiciliul comun, deși avea emis ordin de protecție, ba chiar și-a agresat tatăl * inculpatul C.B.I. a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu și violență în familie * bărbatul a dat buzna în locuința comună, iar la un moment dat chiar și-a lovit tatăl, el fiind obligat să stea la distanță de familie

 

Un brăilean și-a terorizat familia după ce a intrat de mai multe ori în locuința comună, deși avea emis ordin de protecție, ba chiar și-a agresat tatăl. Bărbatului i s-a impus să păstreze distanță de membrii familiei și chiar a fost dat afară din locuința comună, însă acesta a revenit în mod repetat. S-a emis ordin de protecție, însă bărbatul nu a ținut cont de el. Acum instanța va decide pedeapsa pe care o merită.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului C.B.I. pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu (fapte din 19 și 20 august 2019, persoana vătămată C.I.), încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție (faptă din 24 august 2019), violență în familie (faptă din 9 decembrie 2019, persoană vătămată C.C.).

În rechizitoriul în cauză s-a reținut faptul că, la data de 19 august 2019, ora 13.00, a fost emis de Poliția Municipiului Brăila ordinul de protecție provizoriu față de agresorul C.B.I. prin care s-a dispus să părăsească temporar locuința din municipiul Brăila și să păstreze o distanță minimă de 100 metri față de victima C.I. Inculpatul C.B.I. a avut cunoștință de emiterea ordinului, fiind emis de către acesta. “În aceeași zi, în jurul orei 18.50, inculpatul a venit la locuința persoanei vătămate, în timp ce aceasta se afla acasă, încălcând astfel obligația de a se apropia la o distanță mai mică de 100 m de aceasta. La data de 28 august 2019, în jurul orei 4.00, inculpatul a venit din nou la domiciliul persoanei vătămate, a pătruns în interior, unde a fost găsit de persoana vătămată și de către membrii familiei. Inculpatul a fost identificat de către organele de poliție la domiciliul persoanei vătămate”, se arată în rechizitoriul procurorului de caz.

Prin sentința civilă pronunțată în dosar nr. 14110/196/2019 al Judecătoriei Brăila s-a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și s-au stabilit unele obligații față de bărbat, pentru o perioadă de 6 luni.

Pârâtul C.B.I. a fost obligat la păstrarea unei distanțe minime de 100 m față de victima C.I. și de reședința acesteia din municipiul Brăila și obligarea intimatului la urmarea de consiliere psihologică și psihoterapie.

Potrivit anchetatorilor, la data de 22 august 2019, organele de poliție din cadrul poliției Municipiului Brăila au adus la cunoștința inculpatului C.B.I. obligațiile stabilite prin sentința civilă a instanței, însă la data de 24 august 2019, ora 06.15, acesta a mers din nou la domiciliul persoanei vătămate, în timp ce aceasta se afla acasă, provocând scandal. “Începând cu luna septembrie 2019 și până la data de 9 decembrie 2019, persoana vătămată i-a permis inculpatului să vină la domiciliu, formulând plângeri pentru încălcarea ordinului de protecție la data de 16 septembrie 2019 și la data de 22 septembrie 2019. La data de 9 decembrie 2019, în timp ce se afla la domiciliu, inculpatul l-a agresat fizic pe tatăl său, persoana vătămată C.C., lovindu-l cu pumnul în zona feței. În timpul urmăririi penale, inculpatul a colaborat cu organele de cercetare penală  și a recunoscut faptele de care a fost acuzat”, au transmis procurorii.

Dosarul se află acum pe rolul Judecătoriei brăilei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro