Mergi la conţinutul principal

Șezătoare la Căminul Cultural Țibănești

* evenimentul a fost organizat de Parohia Țibănești I, în colaborare cu Școala Gimnazială „Petre Carp” din localitate * au fost organizate, printre altele, ateliere de olărit, țesut la război, împletit și croșetat, împletirea coșurilor de nuiele, încondeierea ouălor, pictură pe lemn

 

 

 

Sub genericul „Punte peste vremi întru lumina sufletului”, la Căminul Cultural Țibănești, județul Brăila, a fost organizată, zilele trecute, o șezătoare la care au participat copiii Școlii Gimnaziale „Petre Carp”, din localitate, precum și credincioșii Parohiei Țibănești I, cu sprijinul Primăriei Tufești. Evenimentul este parte a Concursului național catehetic „Tinerii și vâstnicii să laude numele Domnului”, inițiat de Patriarhia Română.

Desfășurată de Florii, șezătoarea de la Țibănești a inclus cântece, scenete și colinde legate de Intrarea Domnului în Ierusalim, pricesne și poezii, dar și ateliere de lucru precum: olăritul, țesutul la război, împletitul și croșetatul, împletirea coșurilor de nuiele, încondeierea ouălor, pictura pe lemn. Programul a fost susținut de elevii clasei a IV-a, coordonați de prof. înv. primar Viorica Olaru, cărora li s-au alăturat membrii grupului catehetic al Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Țibănești, care au prezentat o scenetă. Potrivit organizatorilor, șezătoarea de la Țibănești s-a vrut a fi un dialog între generații, menit să puncteze atât simbolistica Intrării Domnului in Ierusalim, în preajma Sfintelor Paști, cât și primirea unor răspunsuri încărcate de înțelepciune la întrebările tinerilor.

La șezătoare au participat, de asemenea, membrii Ansamblului folcloric „Grâușorul Osmănean”, din comuna Unirea, precum și ai Grupului „Chiralina”, coordonat de prof. Maria Radu, care au interpretat melodii din mai toate zonele țării. „Momentul de final, marcat de interpretarea Sarei Munteanu, a fost de o adâncă profunzime și ne-a reamintit, prin Epistola Întâi către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, că dragostea rămâne cheia mântuirii noastre. Prin șezătoarea de astăzi am dorit să aducem împreună, într-un singur cuget, tineri și vârstnici, deopotrivă. Tinerii au învățat din vechile îndeletniciri și din înțelepciunea bătrânilor, iar vârstnicii s-au bucurat de viața pe care o dau anilor acești tineri. Tinerii participanți și îndrumătorii lor au primit din partea organizatorilor cărți de rugăciune, icoane, dulciuri și alte daruri”, au precizat surse din cadrul Parohiei Țibănești I.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro