Mergi la conţinutul principal

Șendrea și Neacșu, liderii secției de atletism de la CSM Brăila în 2021

* în anul recent încheiat clubul brăilean a obținut 13 medalii de aur, 10 de argint și 6 de bronz, distincții obținute la Balcaniadă, naționale și Cupa României * “Sunt convinsă că Șendrea și Neacșu vor ține ștacheta sus și în 2022 și că vom avea surprize plăcute și de la ceilalți atleți ai clubului nostru”, spune Anamaria Necoară

 

Secția de atletism de la CSM Brăila a avut un an 2021 plin de succese, atât pe plan național cât și internațional, bilanțul medaliilor fiind elocvent în acest sens, 13 de aur, 10 de argint și 6 de bronz, distincții obținute de sportivii pregătiți de antrenoarele Irina Roată și Anamaria Codreanu la Balcaniadă, la Campionatele Naționale și la Cupa României.

“Rezultatele obținute de atleții de la CSM Brăila au fost foarte bune în 2021, iar în sezonul în care am intrat ne dorim cel puțin tot atâtea medalii. Sunt convinsă că Șendrea și Neacșu vor ține ștacheta sus și în 2022 și că vom avea surprize plăcute și de la ceilalți atleți ai clubului nostru”, ne-a declarat Anamaria Necoară, directorul CSM Brăila.

Cele mai importante realizări sunt cele de la Campionatul Balcanic, unde s-au remarcat liderii secției de atletism de la clubul brăilean, Alexandru Șendrea și Denis Neacșu.

Primul rezultat internațional al atletismului brăilean în anul recent încheiat a fost obținut în februarie 2021 de Alexandru Șendrea de la CSM Brăila, care, la U20, a cucerit medalia de bronz la Balcaniada de la Sofia, în finala probei de 60 m garduri, timpul realizat de el fiind 8:18 secunde.

“Eu sunt foarte mulțumită de rezultatul obținut de Șendrea. La prima lui ieșire la o competiție internațională este normal să aibă emoții. El a fost foarte aproape de recordul personal, 8:11 secunde. Șendrea este junior I în primul an, așa că în 2022 poate schimba bronzul într-o medalie mult mai strălucitoare”, declara profesoara Irina Roată, în februarie anul trecut.

În vară, brăileanul a devenit vicecampion balcanic cu ștafeta 4x100 m a României. Tot vara trecută, Denis Neacșu a cucerit medalia de argint la 400 m, la Balcaniadă, la U18.

Alexandru Șendrea a devenit campion național la 60 m garduri, la U20, în sezonul de sală, iar în cel în aer liber a bifat medalia de bronz, la 110 m garduri. La juniori II, pe plan intern, Denis Neacșu a fost revelația competițiilor la care a luat startul. Neacșu a cucerit două titluri naționale în sezonul de sală, la 60 și 400 m plat, iar în sezonul de vară a urcat de trei ori pe prima treaptă a podiumului de premiere, la 100, 200 și 400 m plat. Invincibil la categoria lui de vârstă, U18, Denis Neacșu a devenit vicecampion național, la 100 m plat, la U20.

Ștefan Lâlă de la grupa antrenoarei Anamaria Codreanu s-a clasat pe locul al treilea la 60 m garduri, la U18, iar în sezonul în aer liber a cucerit un loc doi la 400 m garduri și un loc trei la 110 m garduri.

Dacă la finalul lunii martie 2021 Mario Grozea, de la CSM Brăila, a devenit campion național la 60 m garduri și a cucerit argintul la 60 m plat, la naționalele de sală, în concursul copiilor 1, în vara anului trecut atletul brăilean a cucerit două medalii de aur. Grozea a devenit dublu campion național, la 60 și 200 m garduri, în concursul copiilor 1.  La aceeași categorie de vârstă, Robert Bălin și-a trecut în cont două locuri doi, la 90 și 300 m garduri. La U16, Safira Barbu a devenit vicecampioană națională la 80 m garduri.

 

Rezultate foarte bune și la Cupa României

Alexandru Șendrea s-a clasat pe primul loc la Cupa României, la 110 m garduri, U20, iar la U18, Denis Neacșu a bifat două locuri doi, la 100 și 400 m plat. Tot la juniori II, Ștefan Lâlă a urcat de două ori pe treapta a doua a podiumului de premiere, la 110 și la 400 m garduri. Robert Bălin a ocupat poziția a treia la 300 m garduri, U16, iar Safira Barbu a câștigat proba de 80 m garduri. Tot la junioare III, Bianca Bratosin s-a clasat a treia la 80 m garduri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro