Mergi la conţinutul principal

Șeful ISJ Brăila, Cătălin Canciu, convins că școlile brăilene pot face față unei reveniri a pandemiei

* șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila (ISJ), consilierul municipal PNL Cătălin Canciu, este ferm convins că instituțiile de învățământ din județul nostru ar face față mult mai bine acum unei eventuale reveniri a pandemiei, decât s-a întâmplat la momentul apariției virusului SARS-CoV-2 * inspectorul școlar general a dat ca exemplu ușurința cu care se pot organiza în prezent videoconferințe cu directorii de școli, dar și faptul că elevii sunt familiarizați cu acest sistem nou, pentru care s-au dezvoltat platforme performante

 

Inspectorul școlar general, liberalul Cătălin Canciu, s-a arătat ferm convins de faptul că unitățile de învățământ sunt mult mai apte în prezent să facă față unei reveniri a virusului SARS-CoV-2 decât erau la începutul pandemiei. Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila a abordat subiectul în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o, în această după-amiază (marți), la sediul PNL. Consilierul municipal Cătălin Canciu a dat ca exemplu pentru a-și susține teoria, în primul rând sistemul de videoconferințe, care acum este mult mai bine pus la punct față de scenariul de la începuturile pandemiei.

”Cu siguranță. Eu vă spun din punct de vedere administrativ. Dacă până acum nu ne imaginam... cu toate că am visat mereu la un sistem de videoconferință cu directorii... Pentru că o ședință, de fapt, ce înseamnă?! Suma timpului consumat de fiecare participant. Și am ajunge la o sumă foarte mare din punct de vedere economic. De aceea mă gândeam și înainte: de ce să vină directorul de la Bărăganu, să nu rămână la școală și să facem o ședință?! Visam acum câțiva ani. Dar atunci nu am putut să o materializăm. Uitați-vă că astăzi, putem organiza o ședință în două-trei minute. Același lucru se întâmplă și în cadrul Inspectoratului, avem proceduri, ne putem întâlni online. La fel, sunt ore de curs pentru anumite discipline când online-ul se pliază foarte bine”, a declarat Canciu.

Acesta a precizat că și cadrele didactice sunt mult mai bine pregătite în prezent pentru a face față unor astfel de situații.

”Categoric. Și o spun cu toată gura. Dacă la început... îmi aduc aminte, pe 11 martie 2020, cel puțin eu eram izolat de familie. Fata venea din Suedia și era Cod Galben acolo. Mi-am pus un mare semn de întrebare: ce fac eu de astăzi?! Și am început să îmi pregătesc lecțiile, să le transmit copiilor. Și ei erau la început. Acum chiar ne-am familiarizat. Avem platforme. Putem desfășura o activitate, zic eu, destul de frumos”, a mai completat sursa citată

Canciu a dorit totuși să sublinieze că din punctul său de vedere aceasta este o soluție de avarie la care speră să nu se ajungă din nou, deoarece oamenii sunt ființe sociale și evoluează cel mai bine în comun, prin faptul că relaționează unii cu alții.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro