Mergi la conţinutul principal

Șeful în acte al IPJ Brăila, chestorul Adrian Glugă, luptă pentru şefia Poliţiei Constanţa

* postul de inspector şef la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost scos la concurs la sfârşitul lunii iulie * potrivit presei constănţene, chestorul Adrian Glugă, şeful de la IPJ Brăila împuternicit la Constanţa, are, pe ultima sută de metri, contracandidat la funcția pentru șefia IPJ * iniţial, Glugă ar fi fost singurul candidat, însă apoi pentru funcția de inspector-șef al IPJ Constanța s-a înscris și actualul șef al Poliției orașului Ovidiu, scms. Mădălin-Laurențiu Făget * concursul va avea loc pe 24 august

 

 

 

 

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, chestorul Adrian Glugă, susţine concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al IPJ Constanţa. Glugă a fost desemnat la şefia IPJ Constanţa, ultima prelungire a împuternicirii pe post fiind în iulie.

Potrivit presei constănţene, focuspress.ro, chestorul Adrian Glugă are, pe ultima sută de metri, contracandidat la funcția pentru șefia IPJ Constanţa, în persoana actualului șef al Poliției orașului Ovidiu, scms. de Poliție, Mădălin-Laurențiu Făget. Proba finală a concursului va avea loc pe 24 august, iar pe 3 august a avut loc evaluarea psihologică.

Pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române se arăta, în comunicatul din luna iulie, că se organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al inspectoratului de poliţie judeţean I la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, prevăzută la poziţia 1 din statul de organizare al unităţii, cu recrutare din sursă internă. Oricum, începând cu data de  1 iulie 2021, chestorul Constantin Adrian Glugă a fost desemnat (pentru trei luni) inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

 În vederea înscrierii şi participării la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ, următoarele condiţii: să fie ofițeri de poliție, cu următoarea pregătire de bază:

studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă

sau studii superioare de licenţă, ciclul I de studii universitare (sistem ,,Bologna”) cu diplomă de licență într-unul din următoarele domenii fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe sociale sau ştiinţe umaniste şi arte.

Chestorul de poliție Adrian Constantin Glugă, cel care deține funcția de inspector șef al IPJ Brăila, a ajuns la șefia IPJ Constanța la 1 iulie 2020, pentru o perioadă de 3 luni, în toamna anului trecut fiind prelungită împuternicirea cu încă 3 luni, anterior acesta fiind împuternicit ca inspector șef la Dolj. O altă împuternicire la şefia IPJ Constanţa s-a făcut luna trecută.

Adrian Glugă, care, din 8 februarie 2016, a fost promovat în funcția de inspector șef al IPJ Brăila, a fost detașat la conducerea altor inspectorate din țară, în baza împuternicirilor de la Poliția Română. În perioada 22 aprilie 2016 – 5 ianuarie 2020, ofițerul a fost șef al IPJ Brăila.

Reamintim că, în mai 2018, șeful poliției brăilene, comisarul Glugă, a susținut concurs pentru ocuparea postului de șef al IPJ Constanța, însă fără succes, cel care a fost declarat admis fiind Dancu Constantin – împuternicit inspector șef.  Acesta a ieșit însă la pensie, iar Glugă a ajuns la șefia IPJ Constanța, prin împuternicire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro