Mergi la conţinutul principal

Șefi noi la HC “Dunărea”

* Adrian Manole este de ieri noul președinte al HC "Dunărea" Brăila * vicepreședinte este Marian Jinga * foști sportivi și arbitri, ambii sunt tineri oameni de afaceri * decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor clubului * președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, susține că toate schimbările sunt în interesul echipei

 

Handbal Club "Dunărea" Brăila are o nouă conducere începând de ieri. Practic, informațiile privind schimbarea celor din fruntea HC "Dunărea", pe care cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" le-a prezentat deja în premieră, au fost confirmate, joi, de către Francisk Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila. Șeful CJ a precizat faptul că joi, 25 noiembrie, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor se va vota noua conducere a clubului de handbal HC "Dunărea", dar nu a menționat numele președintelui și a vicepreședintelui. Acesta a explicat motivele care au stat în spatele acestei schimbări, subliniind că PSD-istul George Caranica, fostul președinte, va activa mai nou în conducerea Asociației de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii “Lacul Sărat”. Totuși, Chiriac a punctat că fostul președinte va rămâne în AGA. De asemenea, a ținut să adauge că toate aceste schimbări sunt în interesul echipei.

Cert este că toate informațiile oferite de "Obiectiv - Vocea Brăilei" cititorilor privind schimbarea conducerii au fost adevărate. Și am reușit să aflăm cine sunt noii lideri ai echipei. Ambii sunt oameni de afaceri tineri, foști sportivi și arbitri.

Astfel, noul președinte al clubului brăilean, Adrian Manole, are 34 de ani. Unul dintre cei mai buni jucători de fotbal pe care i-a dat Liceul "Panait Cerna", Manole a fost dorit de "Petrolul Ianca" în Divizia C, însă din cauza unei probleme medicale de la acea vreme, acesta a renunțat la fotbal. A fost apoi arbitru de fotbal, iar în 2017 a fost ales ca președinte al Comisiei de fotbal în sală. A organizat multe competiții de fotbal în sală, în Polivalentă și la LPS Brăila, toate cu caracter umanitar. Ultima funcție deținută de Adrian Manole a fost cea de manager general la "Viitorul Ianca". Manole este în prezent într-o relație cu fiica europarlamentarului Mihai Tudose, cu care urmează să se căsătorească.

Noul vicepreședinte Marian Jinga are 40 de ani. A jucat handbal la LPS Brăila, pe postul de portar. A arbitrat foarte multe meciuri la nivelul juniorilor, iar prestațiile foarte bune l-au propulsat în Liga Națională, unde a făcut cuplu cu un alt coleg de la LPS, Sorin Toma. A arbitrat în Liga Națională, unde, de asemenea, a fost apreciat pentru felul în care a condus meciurile. Totuși, când colegul său, Toma, a plecat cu familia în Spania, Marian Jinga a renunțat la arbitraj.

“Jinga a fost titularul postului de portar la generația sa, la LPS Brăila, un băiat foarte cuminte și ambițios. Victoria era întotdeauna obiectivul său. A fost în lotul echipei de Divizia B pe care am înființat-o în 2001. A renunțat la arbitraj, cu toate că a fost un arbitru de mare perspectivă și s-a dedicat muncii de distribuitor de aparate medicale. După aceea știu că împreună cu soția sa, farmacistă, activează în domeniul farmaceutic. Consider că este un cunoscător în domeniul handbalului”, ne-a declarat fostul său antrenor, Teodor Ciochia.

În urma ședinței AGA de ieri, s-a votat noua conducere a clubului. De asemenea, George Caranica a rămas membru în Consiliul Director, iar consilierul municipal Marian Neta, fostul vicepreședinte, a fost numit ca membru în AGA.

 

Francisk Chiriac susține că toate schimbările sunt în interesul echipei

Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” și întrebat în legătură cu schimbările de la nivelul conducerii HC “Dunărea”, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, a declarat că jucătoarele și suporterii nu au de ce să se îngrijoreze. Acesta a precizat că președintele clubului, George Caranica, este implicat în proiectul privind Asociația de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii “Lacul Sărat”, astfel că nu se mai putea ocupa și de echipă.

“Nu sunt nemulțumiri de niciun fel. Este o procedură normală. Nu afectează jucătoarele, nu afectează absolut nimic. Au contracte, au tot ce trebuie. Este doar o decizie de schimbare de management pentru un proiect mai mare. Președintele actual mai are o poziție importantă. Știți foarte bine că el este președinte la Asociația «Lacul Sărat» și are acest nou proiect. Practic, lasă un proiect și se duce pe un altul. Nu e niciun fel de subiect. Se duce la «Lacul Sărat». Decizia este de a face o nouă conducere la HC «Dunărea» Brăila cu o perspectivă de viitor mai bună, iar George se va duce la «Lacul Sărat», adică să nu îl lăsăm cu două pietre de moară pe după gât. În conducere or să mai intre doi membri susținători. Iar în Adunarea Generală a Acționarilor se va vota președintele, vicepreședintele și noul Comitet Director. Nu e nimic spectaculos. Dar George Caranica va rămâne membru în AGA și, dacă va dori, prin votul Adunării Generale, eu am propus să rămână și în Comitetul Director. Adică nu va pleca din echipă, dar va avea mai puține atribuții. Pentru că nu poate să fie și la handbal și în partea cealaltă, a explicat Chiriac, cu precizarea că schimbarea se face tocmai cu acordul lui Caranica.

Chiriac a mai adăugat că munca la HC “Dunărea” presupune multe deplasări prin țară, iar Caranica nu ar putea să fie prezent și la Asociația “Lacul Sărat” și la HC “Dunărea”, deoarece ar risca să nu își îndeplinească prea bine atribuțiile în ambele părți.

Șeful CJ Brăila a dorit să mai amintească investițiile pe care Consiliul Județean le face pentru bunul mers ale echipei de handbal, precizând totodată că tocmai în acest sens s-a ajuns și la concluzia că este bine ca în conducere să vină și persoane din mediul privat care să investească.

”Este o schimbare în bine. Nu modificăm lucrurile doar de dragul de a le schimba. Dar dorim să facem lucrurile în continuare bine, și la «Lacul Sărat», și la handbal. Pentru că George nu poate să ducă două asociații, să fie președinte și la «Lacul Sărat» și la HC «Dunărea», că nu o să facă lucrurile cum trebuie. Atunci, a ales proiectul «Lacul Sărat». Oricum cu handbalul era foarte mult de mers prin țară. Era alergătură. Este o decizie a lui, personală. A ales între cele două proiecte. Astăzi (n.r. - ieri) o să se aleagă noua conducere. Suntem în grafic pentru tot ce înseamnă competiții anul ăsta și în viitor. Consiliul Județean investește. Acum facem vestiarele. Băgăm sistem de încălzire în sală suplimentar, pentru a avea condiții mai bune. Deci nu cred că e ideea de a omorî ceva, ci de a îmbunătăți cele două proiecte. Și la «Lacu Sărat», unde trimitem un om care are experiență și care poate să ducă proiectul bine în continuare, și la proiectul HC « Dunărea» Brăila, unde încercăm să aducem oameni în AGA din privat, pentru a întări partea privată și finanțarea privată în handbal, pentru a nu mai avea probleme, nu știu, de a plăti ceva, două jucătoare și așa mai departe, cum a fost în anii trecuți”, a concluzionat Chiriac.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, George Caranica și-a dat demisia și din funcția de consilier local municipal. La vremea respectivă acesta preciza că își dorește să se concentreze pe activitatea de la HC ”Dunărea” Brăila, dar și pe cea de la ECO. Ulterior, s-a aflat informația că acesta va activa în cadrul conducerii Asociației care se va ocupa de destinele Stațiunii Lacu Sărat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro