Mergi la conţinutul principal

Școala Gimnazială Victoria încheie cu succes primul an de implementare a acreditării Erasmus

• proiectul Erasmus cu nr. ref. 2022-1-RO01-KA120-SCH-000103515 a avut ca obiective îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice în creșterea motivației de învățare a elevilor și dezvoltarea competențelor elevilor de protejare a mediului și de adoptare a unui stil de viață sănătos

 

Pe parcursul acestui an școlar, patru profesori din școala noastră (3 învățători și un profesor de gimnaziu) au participat la cursul de formare EFFECTIVE CLASSROOM MANAGEMENT” furnizat de F.G.G. EDUCULTURE CENTER EDUCATION LT în Cipru.

Alți trei profesori de gimnaziu au participat la job-shadowing într-o școală din Polonia, Zespół Szkolno- Przedszkolny w Pawłowicach, unde au observat, timp de cinci zile, metode noi de predare/învățare/evaluare la disciplinele matematică, științele naturii, limba engleza, educație fizică.

Pentru realizarea obiectivului privind protejarea mediului, nouă elevi au participat în luna Aprilie 2024 la un schimb interșcolar pe termen scurt la școala FATMA EMIN KUTVAR ANADOLU LISESI din Balikesir, Turcia și alți nouă elevi au fost în luna Mai 2024 la școala ALAEDDIN KEYKUBAT ORTAOKULU din Antalya, Turcia.

Din totalul de 18 elevi participanți la schimburile interșcolare în străinătate, șapte fac parte din categorii dezavantajate (elevi de etnie rromă, elevi din familii monoparentale, elevi cu burse sociale). Astfel, considerăm că am reușit să motivăm această categorie de elevi care sunt mult mai interesați acum să adopte un comportament responsabil față de mediu și resurse, să-și perfecționeze abilitățile de comunicare în limba engleză și să participe mai activ în toate activitățile școlii.

Toate aceste mobilități au fost proiectate în acord cu obiectivele descrise și feedback-ul participanților ne arată că au fost atinse.

Profesorii participanți au realizat deja activități foarte interesante de diseminare, iar în luna Iunie sunt programate diseminările mobilităților de elevi.

Povestea Erasmus a școlii noastre va continua și în anul școlar 2024-2025 cu două schimburi de elevi pe termen scurt și job-shadowing pentru profesori.

Tudor Gica, coordonator proiect

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro