Mergi la conţinutul principal

Școala Gimnazială „Anton Pann” Brăila, partener în proiectul Erasmus+ „Mixing & Enriching Us”

În săptămâna 15 - 20 mai 2022, cinci elevi ai Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Brăila, însoțiți de trei cadre didactice, au participat la prima mobilitate organizată în cadrul proiectului Erasmus+ „Mixing & Enriching Us”.

Activitățile s-au desfășurat la IES Fernandez Vallin din Gijon, Spania, școala coordonatoare și au reunit elevi și profesori din cele patru școli partenere, Grecia, Italia, Lituania și România. Fiind prima întâlnire, pentru realizarea coeziunii grupului, elevii au prezentat filme despre țară și sistemul de învățământ, despre localitățile și școlile de unde provin. De asemenea, cei implicați au pășit pe urmele culturii asturiene atât în orașul Gijon, cât și în împrejurimi.

Proiectul a debutat în septembrie 2020 și a fost prelungit cu 1 an, până în august 2023, schimbare cauzată de măsurile de protecție sanitară impuse de pandemia mondială COVID – 19. Obiectivele urmărite sunt o realitate comună școlilor partenere: lupta împotriva părăsirii timpurii a școlii, promovarea incluziunii sociale și a coeziunii prin implicarea în activitățile proiectului a elevilor din medii sociale defavorizate. De asemenea, se urmărește combaterea atitudinilor xenofobe și rasiste prin diferite activități: expoziții, întâlniri, workshopuri, întâlniri cu reprezentanți ai minorităților etnice.

Următoarea mobilitate va avea loc în perioada 16 - 22 octombrie 2022, în orașul lui Pericle, Atena.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro