Școala Gimnazială „Anton Pann” Brăila, gazda proiectului Erasmus+ „Mixing & Enriching Us” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Școala Gimnazială „Anton Pann” Brăila, gazda proiectului Erasmus+ „Mixing & Enriching Us”

În săptămâna  5-9 decembrie 2022, Școala Gimnazială „Anton Pann” Brăila a fost gazda proiectului Erasmus+ „Mixing & Enriching Us”, derulat în parteneriat cu Spania, Grecia, Italia și Lituania. Activitățile au debutat luni, 5 decembrie, cu deschiderea oficială a mobilității la care au participat profesori și elevi reprezentanți ai țărilor partenere.

Proiectul are ca obiective lupta împotriva părăsirii timpurii a școlii, promovarea incluziunii sociale și a coeziunii prin implicarea în activitățile proiectului a elevilor din medii sociale defavorizate. De asemenea, se urmărește combaterea atitudinilor xenofobe și rasiste prin diferite activități: expoziții, întâlniri, workshopuri, întâlniri cu reprezentanți ai minorităților etnice, după cum ne-a menționat directorul școlii, doamna profesoară Mihaela Râpa.

A fost o săptămână intensă, cu activități variate din domenii precum artă tradițională, sport și gastronomie care au avut ca scop promovarea dialogului intercultural. În acest sens, conducerii școlii i s-a alăturat și reprezentantul ISJ Brăila, inspectorul pentru minorități, doamna Gina Anton care a vorbit despre coexistența grupurilor etnice din orașul nostru și despre modul în care acestea își promovează tradițiile. De asemenea, doamna inspector, fiind și cadru didactic al școlii s-a implicat în organizarea unui eveniment multicultural în cadrul proiectului, invitând reprezentanți ai grupurilor etnice din Brăila, precum comunitatea rușilor lipoveni, comunitatea elenă, care au prezentat un program artistic de cântece și dansuri tradiționale. La eveniment au participat și elevi de la Palatul Copiilor Brăila care au dansat, coordonați de doamna profesoară Steliana Ion.

Sub aceeași temă, într-un cadru oficial, dar totodată și într-o atmosferă călduroasă, a avut loc întâlnirea cu primarul orașului, domnul Marian Viorel Dragomir, care le-a vorbit participanților la proiect despre Brăila ca fiind orașul cosmopolit de la Dunăre, în care coexistă armonios opt grupuri etnice, dar și locuitori de naționalități diferite.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro