Școală de vară cu 40 de copii la Țibănești | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Școală de vară cu 40 de copii la Țibănești

• evenimentul s-a desfășurat, timp de o săptămână, prin strădania credincioșilor și a părintelui de la Parohia Țibănești 1 • copiii, cu vârste între 5 și 14 ani, au aflat lucruri noi despre plante medicinale, au realizat tablouri din flori și au vizitat mai multe obiective turistice din județul Buzău, inclusiv Tabăra de sculptură de la Măgura

 

Zilele trecute, în Parohia Țibănești 1, s-a desfășurat, timp de o săptămână, școala de vară la care au participat nu mai puțin de 40 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, îndrumați de părintele Ionuț-Mihai Duțu.

Potrivit unor surse bisericești, cu acest prilej, copiii și adolescenții au aflat lucruri noi despre plante medicinale, precum şi despre cele mai rare flori și plante din Parcul Natural Bucegi, prin intermediul unor jocuri sau ghicitori, vizionând, totodată, filmul documentar „Natura Brașovului”. De asemenea, copiii mai mari au învățat să-și confecționeze propriile prese de flori și să creeze tablouri din flori presate, iar cei mici au aflat cum se pot juca cu plastilina fabricată din ingrediente și coloranți naturali.

În cadrul școlii de vară de la Țibănești copiii au avut parte și de mișcare în aer liber. Au participat, de asemenea, la Sfânta Liturghie, urmată de un mic cuvânt de folos cu tema: „Patimi și virtuți într-o eră digitalizată”, prezentat de părintele paroh. Printre activitățile de anul acesta ale școlii de vară s-a numărat și un atelier de povești, în cadrul căruia copiii au ascultat cu mult interes povestea „Prințul Păpădie și Regatul Florilor”, o poveste despre dragostea pentru natură, despre generozitate și blândețe.

„În ultima zi a taberei, copiii au vizitat Mânăstirea Ciolanu și Mânăstirea Bradu, dar și Tabăra de sculptură de la Măgura, judeţul Buzău, unde 256 de sculpturi în piatră au devenit rodul muncii a 163 de sculptori români, în cadrul unui proiect desfășurat între anii 1970 și 1985. Copiii s-au bucurat de toate frumusețile naturii și pe drumul către cunoscuţii vulcani noroioși din județul Buzău”, a mai precizat sursa citată.

Pe tot parcursul școlii de vară de la Țibănești, copiii au fost organizați în echipe, iar în urma punctajelor obținute, au primit diplome și premii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro