Șase țări prezente la Festivalul Internațional al Muzicilor Militare - Ediția a XVI-a | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Șase țări prezente la Festivalul Internațional al Muzicilor Militare - Ediția a XVI-a

• evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Brăila, în parteneriat cu Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” • vor evolua orchestre de suflători din Austria, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Turcia și România, alături de trupe de majorete și ansambluri de dansatori • manager artistic al festivalului este cpt. Raul-Ionuț Badale, șeful Muzicii Militare a Garnizoanei Brăila

 

Primăria Municipiului Brăila, în parteneriat cu Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” organizează, la sfârșitul acestei săptămâni, mai precis în perioada 9 - 11 august, cea de a XVI-a Ediție a Festivalului Internaţional al Muzicilor Militare, singura manifestare de acest gen care se desfășoară în România începând cu anul 1996.

În cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Internațional al Muzicilor Militare de la Brăila, vor evolua orchestre de suflători din Austria, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Turcia și România, alături de trupe de majorete și ansambluri de dansatori care așteaptă cu nerăbdare să performeze în fața publicului brăilean, delectându-i pe cei prezenți la eveniment prin costumație și mișcări care vor fi executate cu un pronunțat rafinament artistic.

„Vă îndemn să luați parte la cele trei zile de regal muzical care se va desfășura pe Esplanada Dunării de la Brăila, pentru a ne bucura împreună de această manifestare a muzicii și a prieteniei, precum un binemeritat dar care vine să contempleze frumusețea și esteticul naturii umane”, a precizat șeful Muzicii Militare a Garnizoanei Brăila, cpt. Raul-Ionuț Badale, manager artistic al Festivalului Internaţional al Muzicilor Militare - Ediția XVI.

Conceput inițial ca formă de manifestare culturală pentru muzicile militare aparținând Armatei a II-a Române, începând cu ediția a II-a (care a avut loc în anul 1998) festivalul a căpătat un veritabil caracter internațional, fiind organizat în Garnizoana Brăila, mai precis pe Esplanada Dunării, pe un ciclu bienal. De atunci, cetățenii Municipiului Brăila, precum și iubitorii muzicii de fanfară în general, au avut privilegiul să asiste la show-uri muzicale unice și la numeroase concerte susținute de către cele mai titrate muzici militare din Europa și nu numai.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro