Mergi la conţinutul principal

Șase școli din Brăila vor primi calculatoare prin proiectul “Dăm Click pe România”

* este vorba despre Școala Gimnazială ”Spiru Haret” Însurăței, Liceul Teoretic “Mihail Sebastian”, Grădinița Cu Program Prelungit Nr. 47, Liceul De Arte “Hariclea Darclee”, Grădinița Cu Program Prelungit Nr. 8 și Liceul Tehnologic “Matei Basarab” Maxineni

 

Șase unități de învățământ din Brăila vor primi donații de calculatoare prin intermediul proiectului “Dăm Click pe România”, derulat de “Ateliere Fără Frontiere”. Este vorba despre Școala Gimnazială ”Spiru Haret” Însurăței, Liceul Teoretic “Mihail Sebastian”, Grădinița Cu Program Prelungit Nr. 47, Liceul De Arte “Hariclea Darclee”, Grădinița Cu Program Prelungit Nr. 8 și Liceul Tehnologic “Matei Basarab” Maxineni. Alături de aceste unități școlare, alte 252 de școli și organizații educaționale din țară vor primi anul acesta donații de echipamente IT.

“Dăm Click pe România” este un proiect implementat alături de OMV Petrom și Kaufland România ce luptă pentru digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.

Laureații “Dăm Click pe România” au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 25 martie și 14 aprilie la finalul căruia 347 de aplicații au fost înscrise. Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar 21 de angajați Kaufland România și OMV Petrom. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare. La finalul jurizării, au fost selectate 226 de unități școlare, 30 de organizații non-guvernamentale și 2 instituții sociale care vor primi în următoarele luni calculatoare complet echipate (unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare).

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care “Ateliere Fără Frontiere” le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Din 2008, “Ateliere Fără Frontiere” a donat prin programul său de donații peste 22.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 2.623 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 14 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro