Mergi la conţinutul principal

Șapte lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra lenjerii de pat

Un somn bun și odihnitor începe cu cearșafuri moi și confortabile, care îți lasă corpul să respire. Iată ce să cauți în materie de lenjerii de pat ca să îți îmbraci patul.

În contextul în care ne petrecem o parte semnificativă a vieții în pat, este sigur să spunem că cheltuirea banilor pe lenjerii de pat de calitate merită investiția. Un număr mare de fire este adesea asociat cu lenjeria de pat de calitate, dar testele au arătat că acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Unele lenjerii de pat fabricate cu un număr de fire considerabil scăzut se pot simți la fel de moi ca modelele cu prețuri mai mari.

Mai jos vom discuta ce să cauți atunci când vrei cele mai bune lenjerii de pat.

Țesătura

Lenjeriile de pat sunt disponibile în diverse țesături și construcții. Stilurile standard de țesături includ cearșafuri din bumbac organic, lenjerii de pat din bumbac egiptean, cearșafuri din bumbac cu fire lungi, cearșafuri de in, lenjerii de pat din microfibră, amestecuri de bumbac-poliester, bumbac Pima și amestecuri de bumbac.

Satenul are adesea o senzație moale, mai mătăsoasă, în timp ce percalul este țesut strâns și de obicei se simte mai crocant. Twill este un stil care creează o senzație mai grea, dar ar trebui să se simtă neted și crocant.

Număr de fire

Un număr mai mare de fire nu promite neapărat că un set de lenjerii de pat va fi ultra-moale.

Numărul de fire îți spune câte fire sunt într-un centimetru pătrat de țesătură, dar un număr mai mare de fire verticale nu echivalează întotdeauna cu lux.

Multe lenjerii de pat pot fi de înaltă calitate, dar folosesc un număr mai mic de fire: iar aici în considerare lenjerii de pat Pucioasa. Alternativ, lenjeriile de pat se pot simți inconfortabile, dar au un număr mare de fire – cel mai important factor va fi țesătura.

Ia în considerare dimensiunea saltelei

Dacă înveți cum să cumperi lenjerii de pat potrivite pentru salteaua pe care o deții, vei reuși să creezi un refugiu de somn luxos în care să te strecori în fiecare noapte. Când cauți lenjerii de pat, reține că dimensiunea patului trebuie să corespundă cu dimensiunea cearșafurilor pe care le utilizezi.

Moliciunea cearșafurilor

Bumbac cu fire lungi: fire mai netede, mai puternice decât bumbacul obișnuit.

Bumbac supima, pima și egiptean: bumbac ales manual, fibrele delicate oferă un produs mai moale.

Percale: țesut strâns și senzație crocantă.

Satin: senzație mai moale, mai luxoasă și aspect mai lucios în comparație cu bumbacul.

Pânză: renumită pentru menținerea excelentă a temperaturii și pentru „îmbrățișarea” moale și respirabilă.

Mai călduros sau mai friguros?

Dacă te încălzești foarte tare atunci când dormi, vei dori cele mai bune lenjerii de pat pentru a te răcori, iar dacă de obicei îți este frig, vei avea nevoie de opusul. Numărul de fire nu te vor ajuta în acest caz, dar din ce sunt făcute produsele și tehnicile lor de fabricație va conta.

Persoanele care se încălzesc tare când dorm apreciază adesea cearșafurile care elimină umezeala și care mențin răcoare pe tot parcursul nopții, așa că produsele respirabile precum bumbacul și inul ar trebui să funcționeze grozav. Dacă ești la polul, opțiunile de lenjerii de pat din flanel reprezintă o opțiune excelentă care ar trebui să te țină confortabil.

Potrivirea cu dormitorul

Tendințele se schimbă frecvent, dar alegerea unor lenjerii de pat de culoare neutră poate oferi o bază excelentă pentru un dormitor frumos și senin, iar un set de lenjerii de pat cu aspect grozav este greu de învins când vine vorba de stil. În plus, un set moale și luxos, cum ar fi inul, poate adăuga o textură îmbietoare esteticii camerei.

Politica de returnare

Fii atent la politica de returnare atunci când faci cumpărături pentru cazul în care observi că lenjeria de pat cumpărată nu este ceea ce s-a promis. Ocazional, un cearșaf nu se prinde bine, rezultând un exces de material enervant; alternativ, lenjeriile de pat ar putea fi de o calitate mai scăzută decât cea anunțată, caz în care o politică liberală de returnare ar putea fi utilă.

Concluzie

Somnul este esențial pentru o viață fericită și sănătoasă, dar nu te poți odihni adecvat fără instrumentele necesare. Dacă îți pasă de calitatea odihnei tale, investiția în lenjerii de pat de calitate ar trebui să merite.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro