Mergi la conţinutul principal

Șapte ani închisoare pentru violatorul care și-a batjocorit nepoata minoră

• înainte de sărbătorile de iarnă, magistrații Judecătoriei Făurei au dat sentința față de inculpatul Mustafa Fănel, acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol • în primă instanță violatorul a primit 7 ani închisoare, însă acesta a formulat apel, iar dosarul este acum pe rolul Curții de Apel Galați, unde se va da condamnarea finală • s-a admis acțiunea civilă exercitată în numele persoanei vătămate minore M. R. de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei și obligă inculpatul la plata sumei de 100.000 lei cu titlu de daune morale • pe 4 martie, bărbatul rămăsese doar cu nepoata sa de 5 ani și 8 luni și a întreținut cu aceasta un raport sexual oral, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra

 

Violatorul din Făurei, trimis la închisoare! Înainte de sărbătorile de iarnă, magistrații Judecătoriei Făurei l-au condamnat pe inculpatul Mustafa Fănel, individul care și-a batjocorit nepoata în vârstă de 5 ani și 8 luni, la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru viol. Condamnarea nu este definitivă, iar în urma apelului formulat de violator dosarul a ajuns acum pe rolul Curții de Apel Galați. Instanța superioară urmează să dea sentința finală în acest caz. Anul trecut, pe 4 martie, bărbatul rămăsese doar cu nepoata sa de 5 ani și 8 luni și a întreținut cu aceasta un raport sexual oral, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra, acesta fiind apoi arestat. El este și acum în spatele gratiilor.

Sentința Judecătoriei Făurei: “Condamnă pe inculpatul Mustafa Fănel la pedeapsa de 7 (șapte) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol, prevăzută de art. 218 alin. 1 și 3 din Codul Penal. Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei principale de 7 ani închisoare, exercitarea drepturilor prevăzute la art. 66 din Codul Penal, respectiv dreptul de a fi tutore sau curator. Deduce din pedeapsa aplicată durata reținerii și durata arestării preventive de la 06.03.2023 la zi. Menține măsura arestării preventive a inculpatului Mustafa Fănel. Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul Mustafa Fănel, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare. Admite acțiunea civilă exercitată în numele persoanei vătămate minore M. R. de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei și obligă inculpatul la plata sumei de 100.000 lei cu titlu de daune morale, în favoarea părții civile minore M. R. (prin reprezentant Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila). Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 715 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel”, este soluția dispusă la jumătatea lunii  decembrie 2023.

Bărbatul acuzat că și-a violat nepoata, ajuns la arest în luna martie 2023, nu a scăpat nici acum de măsura privativă de libertate. Judecătoria Făurei a prelungit în lunile următoare măsura arestării preventive luată față de inculpatul Mustafa Fănel, iar la Tribunalul Brăila s-a respins, de fiecare dată, cererea formulată.

 

Acuzațiile anchetatorilor

Potrivit anchetatorilor, în data de 6 martie, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Poliția orașului Făurei au dispus luarea măsurii reținerii pe o durată de 24 de ore față de inculpatul Mustafa Fănel de 43 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Din probatoriul administrat în cauză, arată procurorii, în sarcina inculpatului s-a reținut că, în seara zilei de 4 martie 2023, în jurul orei 19.00, profitând că ceilalți membri ai familiei plecaseră temporar de la domiciliul său din orașul Făurei și rămăsese doar cu nepoata sa M.R.M., în vârstă de 5 ani și 8 luni, inculpatul Mustafa Fănel a întreținut cu aceasta un raport sexual oral. “El a profitat de imposibilitatea minorei de a-și exprima voința și a se apăra, precum și de împrejurarea că aceasta are o deficiență de vorbire, astfel că nu a putut relata despre fapta comisă de inculpat”, au stabilit anchetatorii.

Urmare a propunerii formulate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, la Judecătoria Făurei s-a dispus luarea măsurii arestării preventive față de inculpat, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 7 martie. Acuzatul a rămas la arest și lunile următoare.

Rămâne de văzut care va fi condamnarea finală pentru individul care și-a violat nepoata minoră, termenul de judecată la Curtea de Apel Galați fiind stabilit pentru luna martie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro