Skip to main content
Arena de Box, din sală de sport, hotel

Șantierul-cacealma

* asta în condițiile în care Primăria Municipiului Brăila nu a fost de acord cu schimbarea de destinație parțială a clădirii, solicitată de SC Done Cam SRL, beneficiarul lucrărilor, în luna august a anului trecut *  potrivit viceprimarului Alexandru Jantea, constructorul de la Arena de Box desfășoară acum activități în baza autorizației emise în anul 2019, asta în contextul în care lucrările au fost începute aici fix în urmă cu 10 ani

 

Așezată în plin Centru Istoric al Municipiului Brăila, noua clădire a Arenei de Box de pe Strada Mihai Eminescu (fosta Cale Regală) tinde să se transforme într-un șantier care nu se mai termină niciodată. Lăsând la o parte faptul că lucrările se execută "cu viteza melcului", taman într-o zonă protejată - pe cea mai veche și mai frumoasă arteră pietonală a Brăilei - gardul mâzgălit cu grafitti și imaginea dezolantă a clădirii veșnic neterminate reprezintă un motiv de nemulțumire pentru autorități, pentru brăileni și pentru puținii turiști care ne vizitează.

De câteva zile, se aud zgomote de dincolo de gardul de tablă zincată al obiectivului, semn că muncitorii au ieșit din amorțeală și mai fac câte ceva. Nici vorbă de o lucrare de proporții, care să ducă la finalizarea clădirii. Potrivit viceprimarului Alexandru Jantea, constructorul de la Arena de Box desfășoară, în prezent, activități în baza autorizației care, în mod normal, ar fi expirat în septembrie 2020, dar acest lucru nu s-a întâmplat pentru că ne aflăm în plină stare de alertă.

"În data de 9 septembrie 2019, proprietarul Arenei de Box a publicat anunțul de începere a lucrărilor (după ce, cu o lună înainte, municipalitatea i-a respins cererea de schimbare de destinație parțială a clădirii, din sală pentru evenimente sportive și spații comerciale, cum era prevăzut în autorizația eliberată de Primărie, în hotel și sală de fitness - n.r.). Din momentul acela, avea la dispoziție 12 luni pentru executarea lucrărilor. 12 luni mai târziu, în septembrie 2020, a intervenit starea de alertă, împrejurare în care autorizația nu și-a mai pierdut valabilitatea (potrivit Legii 55/2020)", ne-a precizat viceprimatul Municipiului Brăila, Alexandru Jantea.

Acesta este și motivul pentru care SC Donecam SRL nu a mai solicitat prelungirea autorizației de construcție. La Registrul Comerțului, firma, care are sediul social înregistrat în București și punct de lucru la Brăila, figurează cu doi administratori, Mădălina Roxana Ichim și Marinela Ionela Chiriac, nume care nu s-au remarcat până acum în mediul de afaceri local.

 

Lucrări sporadice pe șantier în ultima perioadă

De vreo câteva săptămâni, sporadic, a putut fi observată, dincolo de gardul de tablă al șantierului de pe fosta Cale Regală, oarece mișcare: câțiva muncitori și un utilaj care păreau să execute lucrări. Potrivit viceprimarului Alexandru Jantea, constructorul desfășoară activități stipulate strict în autorizația de construcție, iar clădirea nu va avea altă destinație. Arena de Box va avea spații comerciale, cafenea și arenă, dar nu va fi niciodată hotel sau sală de fitness, cum a cerut proprietarul anul trecut.

"Oricine are contract cu Primăria Municipiului Brăila și nu respectă obligațiile stipulate va suporta consecințele faptelor sale. Terenul pe care se află Arena de Box va fi scos la licitație și va fi atribuit altcuiva, prin hotărâre a Consiliului Local Municipal. Va fi supus la vot în CLM. Conform legii, proprietarul terenului - în cazul acesta Primăria Brăilei - este și proprietarul clădirilor aflate pe el. Dacă firma respectivă nu respectă obligațiile contractuale și dacă nu mai are autorizație de construire, vom rezilia contractul și vom căuta pe cineva care dorește să facă treabă acolo", preciza, în septembrie anul trecut, viceprimarul Alexandru Jantea.

Mai trebuie precizat faptul că, în septembrie a.c., s-au împlinit fix 10 ani de la începerea lucrărilor la fosta Arenă de Box de pe Strada Mihai Eminescu, în baza autorizației nr. 449/2011 emisă de Primăria Municipiului Brăila. După cum stau, însă, lucrurile, sunt șanse tot mai mici să vedem (prea curând) terminată clădirea care ocupă un spațiu generos în zona istorică a orașului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu