Mergi la conţinutul principal

Șanse pentru schimbarea la față a Falezei Dunării

* recent, în SEAP a fost publicat un anunț privind contractarea de servicii de proiectare pentru obiectivul de învestiții “Amenajare și modernizare Faleza Dunării” * ulterior, când va începe execuția propriu-zisă a lucrărilor, proiectul prevede amenajarea unui punct de belvedere suspendat pe piloni deasupra falezei, montarea de bănci cu prize de încărcare telefon/tablete de-a lungul aleilor, dar și amenajarea unui loc de joacă pentru copii pe o suprafață de 1.000 mp

 

Primăria Municipiului Brăila se pregătește să schimbe înfățișarea Falezei Dunării. Pentru început, în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), a fost publicat un anunț privind contractarea de servicii de proiectare pentru obiectivul de investiții “Amenajare și modernizare Faleză Dunării”.

Potrivit caietului de sarcini, contractul care va rezulta în urmă finalizării procedurii de achiziție publică va avea ca obiect realizare studii geotehnice și topografice, studii istorice, studiu dendrologic, expertiză tehnică, tema de proiectare, documentația necesară obținerii certificatului de urbanism, DALI, documentația necesară pentru obținerea avizelor și acordurilor prevăzute în Certificatul de urbanism și asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor. Așa cum ne-a declarant primarul Marian Dragomir, ulterior, printr-o altă licitație, se va trece la etapa următoare, aceea de execuție proriu-zisă a lucrărilor.

Dar ce presupune mai exact proiectul “Amenajare și modernizare Faleza Dunării”? Tot potrivit caietului de sarcini, aflăm că arealul de implementare a proiectului este Faleza Dunării, terasamant și zona pietonală, pe porțiunea cuprinsă între Moara Violatos și Bulevardul Independenței. Aria de intervenție a proiectului este în suprafață de 26.772 mp, din care suprafața spațiului verde este de 13.697 mp. Scările de pe Faleză vor fi reabilitate și reconfigurate, iar aleile vor fi modernizate, inclusiv asigurarea accesului pentru persoane cu dizabilități.

Un alt obiectiv al proiectului este amenajarea unui punct de belvedere suspendat pe piloni deasupra falezei, în suprafață de 100 mp. De asemenea, Faleza va avea monumente de for public de-a lungul aleilor, sub formă de loc relaxare și statuete (pescar, hamal, marinar, zeul Neptun, nimfe etc.), se vor monta bănci cu prize de încărcare telefon/tablete de-a lungul aleilor și va fi amenajat și un loc de joacă pentru copii pe o suprafață de 1.000 mp. Nu în ultimul rând, va fi amplasat un monument complex de for public, sub forma unei fântâni arteziene barcă, cu spații verzi și podețe. Întreagă zonă a Falezei va fi supravegheată video și vor fi plantați 600 de arbori și arbuști.

Toate aceste invesții au că scop imbunătățirea protecției naturii și a biodiversității, a infrastructurii verzi în special în mediul urban și reducerea poluării prin regenerarea spațiului urban degradat situat pe Falezea Dunării.

Licitația privind contractarea de servicii de proiectare pentru obiectivul de investiții “Amenajare și modernizare Faleza Dunării” are o valoare estimate de 587.793 lei fără TVA, iar ofertele se depun până pe 10 mai. Finanțarea se face din fonduri europene, prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro