Ţurţurii imenşi apăruţi la streşinile caselor din centrul vechi al Brăilei, dar nu numai, reprezintă un real pericol pentru trecători. Legea îi obligă pe proprietarii imobilelor să îndepărteze aceşti ţurţuri, astfel încât să evite producerea unor tragedii. Puţini sunt, însă, cei care acţionează. Motivaţia proprietarilor, persoane fizice sau juridice, este că operaţiunea de spargere a ţurţurilor este nu doar greu de realizat ci şi riscantă, mai ales în lipsa echipamentelor speciale. Din acest motiv, mulţi ar vrea ca situaţia să fie rezolvată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Conducerea ISU "Dunărea" Brăila ne-a explicat, însă, că intervenţiile se fac doar pentru instituţii publice. "Proprietarii imobilelor private trebuie să apeleze la specialişti, în genul alpiniştilor utilitari", este sfatul celor de la ISU.
Ieri, două echipaje ale inspectoratului acţionau pentru îndepărtarea ţurţurilor de pe clădiri ale administraţiei publice unde se plătesc taxe şi impozite, pentru a elimina riscul ca persoanele care intră în aceste instituţii să fie rănite. "Vom acţiona şi în cazul unor imobile deţinute de persoane în vârstă, care nu pot face faţă unor astfel de situaţii", ne-a informat maiorul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU "Dunărea" Brăila.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.