După ce s-a făcut nevăzut timp de mai bine de doi ani, brăileanul Mungiu Florin-Carmelo, ţeparul de pe internet, prins de poliţiştii de la Investigaţii Criminale în urmă cu două săptămâni, a încercat să scape de arest. Brăileanul de 26 de ani, membru al unei grupări specializate în comiterea de infracţiuni informatice, a fost depistat în Constanţa, iar judecătorii Tribunalului Galaţi, unde se judecă dosarul, au confirmat arestarea preventivă a inculpatului. Acesta a făcut contestaţie împotriva măsurii arestării, dar nu a obţinut câştig de cauză la Curtea de Apel Galaţi, astfel că a rămas în continuare în spatele gratiilor. "Respinge ca inadmisibilă contestaţia formulată de inculpatul Mungiu Florin Carmelo împotriva încheierii de şedinţă pronunţată de Tribunalul Galaţi în dosarul penal nr.12.591/121/2011 (iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup). Definitivă", este soluţia dată zilele trecute de Curtea de Apel Galaţi.
Reţeaua infracţională din care făcea parte tânărul brăilean, alături de alte 15 persoane, a fost destructurată în 2011, de DIICOT Galaţi. Pe numele lui Florin Mungiu, Tribunalul Galaţi a emis pe 19 ianuarie 2012 mandat de arestare preventivă, pentru săvârşirea de infracţiuni informatice şi constituire în grup infracţional, în acest sens fiind urmărit la nivel naţional din 2 februarie 2012 şi la nivel internaţional, din data 28 august 2012, prin Biroul Naţional Interpol. Poliţiştii Biroului Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) Brăila, sprijiniţi de poliţiştii constănţeni, l-au depistat, la data de 7 mai, în locuinţa unei tinere de 27 de ani, din oraşul constănţean Hârşova. El a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Galaţi.
În decembrie 2012, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, au dispus trimiterea în judecată a 16 inculpaţi, din care 12 în stare de arest preventiv, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de fraude informatice. Inculpaţii au indus în eroare 800 părţi vătămate, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 800.000 USD.