Mergi la conţinutul principal

Ţânţarii au adus virusul West Nile în Brăila

La Brăila a fost confirmat primul caz de infecţie cu virusul West Nile, din acest sezon, după cum ne-a precizat dr. Andreia Gavrilescu, şef Serviciu Supraveghere/Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Aceasta a fost cea de-a treia suspiciune apărută în cursul verii în judeţul nostru, fiind confirmată de către Institutul Cantacuzino din capitală, pe 21 august. "Este vorba despre un pacient în vârstă de 63 de ani, din municipiu, care a fost internat în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Brăila din 8 august. Astăzi (n.r - vineri) s-a externat cu stare generală bună, fără probleme de sănătate", a precizat dr. Andreia Gavrilescu. Având în vedere confirmarea acestui caz de meningită West Nile, boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, DSP Brăila a înştiinţat Primăria, cu recomandarea de a repeta o etapă de dezinsecţie în municipiu, cu precădere în zona unde locuieşte pacientul, respectiv cartierul Chercea, dar şi în zona Dunării.
Reprezentantul DSP Brăila a reamintit măsurile care se impun în fiecare sezon pentru prevenirea infecţiei cu virusul West Nile: instalarea de plase la geamuri, efectuarea dezinsecţiei în zonele locuite, utilizarea substanţelor repelente, purtarea unor bluze cu mâneci lungi, a pantalonilor. De asemenea, specialiştii recomandă desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, din subsolul cladirilor şi îndepărtarea recipientelor de apă stătută.
Meningita West Nile este o boală infecţioasă, care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar nu se transmite direct, de la om la om. Simptomele meningitei West Nile sunt similare unei viroze: febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri musculare.
În 1996, ţara noastră a avut de înfruntat prima epidemie cu virusul West Nile. Atunci au fost semnalate aproape 300 de cazuri de îmbolnăviri ale sistemului nervos central.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro