Mergi la conţinutul principal

Ştefan Vrăbioru va fi comemorat duminică, 23 iulie, la Ianca

la 18 ani de la tragicul eveniment, foştii colegi se vor reîntâlni pe stadionul care îi poartă numele • organizatori sunt Primăria şi Consiliul Local Ianca, Viorel Ciucaşu şi Stanciu Glicherie

 

Unul dintre cei mai buni fotbalişti care a evoluat de-a lungul timpului în judeţul Brăila, Ştefan Vrăbioru, va fi comemorat duminică, 23 iulie, la Ianca, acţiunea fiind organizată de Primăria şi Consiliul Local Ianca, un fost coleg de echipă de la Petrolul, Viorel Ciucaşu, şi Stanciu Glicherie. Vrăbioru a fost un fotbalist care s-a remarcat la Petrolul Ianca şi, în 1999, a ajuns în prima ligă, la Astra Ploieşti. În primul său meci de pe prima scenă a fotbalului românesc, cel din Giuleşti, cu Rapid, în minutul 70, Vrăbioru a căzut pe gazon şi toate încercările medicilor de a-l readuce la viaţă au fost în zadar. Iar de la tragicul eveniment s-au scurs deja 18 ani. Pentru că fotbalistul a însemnat ceva pentru gruparea sportivă din Ianca, un fost coechipier, Viorel Ciucaşu, a luat iniţiativa de a-l comemora, astfel că Memorialul “Ştefan Vrăbioru” a ajuns în acest an la a VI-a ediţie. Duminică, de la ora 10.00, pe stadionul care îi poartă numele, va avea loc un meci de “old boys” între jucătorii brăileni, cei din Ianca şi din localităţile din jur, care au evoluat la Petrolul şi au semnat pagini importante din istoria acestui fost mare club de fotbal din Ianca: Sandu Jalbă, Sorin Melţer, Vasile Ailuţoaie, Ionuţ Smeu, Nicu Jica, Nicolae Anghel, Sebastian Baciu, Marcel Mocanu, Petrea Anton, Vasile Brătianu, Mihai Hrincă, Nicolae Marcadonatu. Vor mai fi prezenţi fratele jucătorului comemorat, Cameluş Vrăbioru şi foştii antrenori ai Petrolului, Şerban Trofin, Ionel Iuga, Iacob Carst, Cristi Rusu, Nicolae Mihalache, precum şi fostul preşedinte al clubului, Iancu Teodorescu.

“Facem public mai devreme acest eveniment deoarece ne-am dori ca pe 23 iulie la stadionul din Ianca să vină cât mai mulţi foşti colegi de echipă ai regretatului Ştefan Vrăbioru. Noi îi invităm la acest eveniment pe toţi foştii fotbalişti de atunci ai Petrolului Ianca, pe antrenori şi pe conducători. Vom organiza un meci de old boys, apoi îl vom comemora printr-o slujbă religioasă la care va participa şi fratele Cameluş Vrăbioru”, a declarat Viorel Ciucaşu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro