Mergi la conţinutul principal

Ştefan Sînpetru nu mai este dorit în fruntea Spitalului de Pneumoftiziologie

• mandatul acestuia se va încheia pe 14 noiembrie, iar în spaţiul public au apărut informaţii că va fi numită o altă persoană pentru a asigura interimatul funcţiei de manager • cel mai probabil, cea care-i va lua locul va fi directorul medical Andreia Gavrilescu • liberalul Vasile Cortez a sărit în apărarea lui Sînpetru, la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean, de vineri • acesta l-a acuzat pe Ion Rotaru că nu-l mai vrea pe actualul manager în fruntea Spitalului de Pneumoftiziologie • Rotaru susţine că nu are nicio legătură cu această schimbare

 

Scandal mare în Consiliul Judeţean, după ce cotidianul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a publicat în ediţia online ştirea despre schimbarea lui Ştefan Sînpetru din funcţia de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie. Mandatul şefului unităţii sanitare încetează pe 14 noiembrie, urmând ca în locul său să fie numită o persoană care să asigure interimatul. Această persoană poate fi tot Sînpetru ori altcineva, această ultimă variantă fiind deja vehiculată în mediul politic şi administrativ local.

Vineri, la ora 12.00, Consiliul de Administraţie al Spitalului de Pneumoftiziologie  s-a întâlnit în şedinţă, iar unul dintre subiectele abordate a fost chiar schimbarea lui Ştefan Sînpetru din fruntea unităţii spitaliceşti de pe strada Campiniu. Membrii CA ar fi înaintat spre preşedintele Consiliului Judeţean o hârtie prin care îi cer să numească o persoană care să asigure interimatul funcţiei.

Contactat telefonic, preşedintele CJ, Francisk Chiriac, ne-a declarat că este plecat în judeţ şi că nu ştie ce acte au sosit de la CA. Întrebat dacă Ştefan Sînpetru va fi numit interimar, Chiriac a spus că “probabil voi numi pe cineva din interiorul spitalului”. După ce în spaţiul public a apărut informaţia că directorul medical al spitalului, dr. Andreia Gavrilescu, se află în cărţi pentru preluarea funcţiei de conducere, social-democratul nu a răspuns nici da, nici nu, ci “probabil”, însă ne-a dat asigurări că va furniza toate informaţiile despre acest subiect în timp util, având în vedere că mandatul actualului manager expiră abia marţi, 14 noiembrie.

 

Liberalul Cortez: «Rotaru vrea să-l schimbe!»

În timp ce cotidianul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a publicat ştirea despre schimbarea lui Sînpetru de la Pneumoftiziologie, consilierii judeţeni se aflau în şedinţă extraordinară. La finalul întâlnirii, după ce mare parte dintre membrii CJ Brăila părăsiseră sala, redactorii noştri au surprins un moment de culise extrem de tensionat. Liberalul Vasile Cortez, aflând din presă despre posibila înlocuire a lui Sînpetru, a profitat de ocazie pentru a-l lua la întrebări pe PSD-istul Lucian Şerbu despre intenţiile şefului său de partid. Auzind discuţia din ce în ce mai agresivă dintre cei doi, Simona Drăghincescu (PND), de asemenea membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului TBC, la fel ca Şerbu, a venit însoţită de Mircea Florin şi alţi consilieri PSD, pentru a aplana conflictul. “Încolţit”, Cortez şi-a luat la întrebări colegii despre intenţia PSD-iştilor de a-l da la o parte pe Sînpetru de la conducerea unităţii sanitare. Astfel, în timpul discuţiei, acesta l-a acuzat cu subiect şi predicat pe social-democratul Ion Rotaru că nu-l mai vrea pe Sînpetru în fruntea spitalului. Vă redăm dialogul dintre consilierii judeţeni, de la finalul şedinţei extraordinare de vineri:

“Vasile Cortez (PNL): Are dreptul să-şi depună dosarul, nu-l anunţăm că nu-l numim, Simona!

Simona Drăghincescu (PND): Da' cine i-a zis asta?

Vasile Cortez: El îşi depune dosarul când Consiliul de Administraţie va organiza concursul! Astea-s atribuţiile Consiliului de Administraţie! Aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli, organizează concursuri şi aprobă nişte rapoarte. Tot îl trimiteţi la Rotaru, cum vă permiteţi să faceţi aşa ceva??? Dânsul (făcând referire la Lucian Şerbu) îl trimite pe Sînpetru la Rotaru, că Rotaru vrea să-l schimbe! Cum puteţi să faceţi aşa ceva??? Unde vă treziţi voi aici?

Drăghincescu: Da' ce-i cu supărarea asta, domnu' Cortez?

Cortez: Simona, a terminat mandatul?

Drăghincescu: Îl termină mâine (sâmbătă - n.r.)!

Cortez: Nu, îl termină pe 14!

Drăghincescu: Explică-mi şi mie cine are posibilitatea legală de a numi interimar un manager la spital?

Cortez: Preşedintele de consiliu judeţean! Cum vă jucaţi cu viaţa unui om, când omul ăla a muncit 8 ani? Şi a muncit, domnule, nu se pune problema! Eu îl vedeam managerul Spitalului Judeţean! (...)”

 

Rotaru: «Sînpetru a fost la mine, relativ recent, dar pentru o altă discuţie»

Contactat telefonic, social-democratul Ion Rotaru ne-a declarat că nu are nicio implicare în această schimbare din funcţie a lui Ştefan Sînpetru, dar că acesta din urmă l-a vizitat în urmă cu câteva săptămâni, pentru a discuta despre acreditarea spitalului din Făurei. “Cine l-a trimis la mine? Ce treabă am eu? Stabilesc eu cine stă şi cine pleacă de la spital? Este problema Consiliului de Administraţie şi a Consiliului Judeţean. Ştefan Sînpetru a fost o singură dată la mine, pentru o discuţie legată de acreditarea spitalului de la Făurei. Asta e tot ce am discutat cu dumnealui. În urmă cu 2-3 săptămâni, o lună, relativ recent, a fost. Nu este în competenţa mea să stabilesc cine rămâne la spital. Acolo se va da un concurs. Habar n-am cine e în Consiliul de Administraţie. Problema ţine de Consiliul Judeţean, nu de mine sau de partid. Chiar nu ştiu cum e procedura pentru numire, dacă o va face Consiliul de Administraţie sau Consiliul Judeţean, prin preşedinte. Nu am avut o discuţie de genul acesta în partid, iar acolo e o problemă temporară, până se dă concursul. Înţeleg că îi va expira mandatul şi e normal să fie un interimar. Decizia urmează să o ia CJ sau CA. Eu n-am discutat cu nimeni pe subiectul ăsta. Concursul va fi unul public şi poate participa oricine doreşte şi îndeplineşte condiţiile”, a fost reacţia lui Rotaru, la acuzaţiile lui Cortez.

Ştefan Sînpetru, actualul manager al Spitalului de Pneumoftiziologie, a cochetat cu partidele de dreapta, dar de ani buni acesta a ieşit din scena politică. La acreditare, spitalul din subordinea sa a obţinut printre cele mai mari punctaje pe ţară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro