• zilele acestea, la nivel naţional au fost stabilite organele de conducere ale Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban fiind reales în fruntea CCIR cu unanimitate de voturi
Adunarea Generală a membrilor CCIR a ales, la finele săptămânii abia încheiate, organele de conducere ale CCIR pentru următorul mandat de 5 ani. Astfel, preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Brăila, Ştefan Fusea, a fost reconfirmat în Colegiul de Conducere al Camerei de Comerţ a României primind un al doilea mandat în cadrul acestui for decizional al celei mai importante organizaţii ce reprezintă, sprijină şi apără interesele comunităţii de afaceri din România.
Colegiul de Conducere al Camerei Naţionale este compus din 27 de membri, aleşi prin hotărârea Adunării Generale în condiţiile art. 21 (10) din statutul Camerei Naţionale, după cum urmează: 22 de membri din categoria membrilor de drept; 3 membri din categoria membrilor asociaţi; 1 membru din categoria membrilor de onoare, 1 membru în persoana preşedintelui Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, care este membru de drept al Colegiului de Conducere.
În cadrul aceleiaşi Adunări Generale, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, a fost reales în fruntea CCIR cu unanimitate de voturi. “Obiectivul nostru este de a sprijini companiile româneşti şi de a asigura un dialog real între mediul de afaceri şi autorităţi. Sistemul cameral deţine cea mai puternică infrastructură de afaceri la nivel naţional, pusă la dispoziţia companiilor membre din toată ţara. Vom promova în discursul public temele de interes major pentru firmele din România: nevoia de predictibilitate a deciziilor guvernamentale, simplificarea legislaţiei, reducerea birocraţiei, stimularea investiţiilor şi - un lucru extrem de important - optimizarea cheltuielilor publice. Fără o optimizare a cheltuielilor, domenii vitale precum educaţia, sănătatea sau infrastructura, nu vor putea beneficia de nivelul necesar de investiţii publice”, a declarat Mihai Daraban.
Camera Naţională este organizaţie neguvernamentală, autonomă, nonprofit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, ce reprezintă, sprijină şi apără interesele generale ale comunităţii de afaceri din România, urmărind promovarea şi dezvoltarea industriei, comerţului, serviciilor şi agriculturii, în concordanţă cu cerinţele economiei de piaţă, fiind organizată şi funcţionând în temeiul Legii camerelor de comerţ din România.