Mergi la conţinutul principal

Şoferul ucigaş din «Staţia morţii» a fost eliberat condiţionat

veste şoc la aproape 3 ani de la tragedia de pe Şoseaua Râmnicu Sărat, soldată cu moartea a 5 persoane nevinovate, aflate în staţia de autobuz • şoferul ucigaş, Marius Negoiţă, îşi poate vedea liniştit de viaţă, la jumătatea lunii februarie el fiind eliberat condiţionat de Judecătoria Brăila • un mesaj transmis de un cititor, care l-a văzut pe stradă pe bărbatul condamnat, ne-a atras atenţia şi a dus la efectuarea unor investigaţii • culmea, jurnaliştii au aflat că Marius Negoiţă a plecat din Penitenciarul Brăila la data de 19 februarie, asta după ce instanţa i-a admis cererea de liberare condiţionată • familiile celor decedaţi sunt revoltaţi • declaraţia unei fiice: “Este un criminal...cum îl pot vedea eu pe stradă fericit când ştiu că mi-a omorât mama, fiinţa ce o iubeam cel mai mult...justiţia e oarbă şi nedreaptă

 

«Vreau să fac un apel, la un lucru grav...Ieri (n.r. - marţi, 5 martie), în jurul orei 15.30, criminalul de la TUG care a ucis cinci persoane cu maşina se plimba liber pe Republicii, spre magazinul Dunărea, fiind recunoscut de către mine şi alte persoane. În concluzie, a fost eliberat pentru bună purtare...este Strigător la Cer...cam devreme eliberat.....5 Morţi...familii distruse. Aşa o fi şi în alte ţări din UE cu ...JUSTIŢIA??? ».

Mesajul acesta a fost postat, ieri dimineaţă, de un cititor al cotidianului “Obiectiv” la unul dintre articolele publicate în ediţia online. Imediat am solicitat informaţii organelor competete şi, într-adevăr, informaţia era corectă. La aproape 3 ani de la tragedia de pe Şoseaua Râmnicu Sărat, soldată cu moartea a 5 persoane nevinovate aflate în staţia de autobuz, şoferul ucigaş, Marius Negoiţă, a scăpat de puşcărie. La jumătatea lunii februarie el a fost eliberat condiţionat de Judecătoria Brăila, soluţia dispusă fiind postată pe site-ul instanţei. “Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Negoiţă Marius. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului”, au decis judecătorii la şedinţa din 11 februarie. Redactorii au cerut o motivare a acestei decizii şi aşteaptă răspunsul de la Judecătoria Brăila. Am aflat însă că, la data de 19 februarie, Negoiţă a plecat liniştit din Penitenciarul Brăila unde ajunsese pentru executarea pedepsei cu închisoarea.

 

Revoltă şi ....întrebări fără răspuns

Odată publicată ştirea, zeci de brăilenii au răbufnit. “Nu îmi vine să cred că l-au eliberat.. să le fie ruşine. A omorât atâţia oameni!”, a comentat o cititoare.

Un alt bărbat a fost însă mult mai acid: “Trăiască judecătorii şi legile date de politicieni în favoarea infractorilor şi criminalilor, încă un criminal în libertate, mulţumim mult celor care l-au eliberat, chiar erau prea puţini criminali liberi, acum avem încă unul în plus, asta e dreptatea Made în România”. Şi comentariile au tot curs.

Tot într-un comentariu, o cititoare a confirmat că l-a văzut şi ea pe Republicii pe Marius Negoiţă.

 

Suferinţa unei fiice rămasă fără mamă

În teribilul accident de pe Rm. Sărat, produs în dimineaţa zilei de 4 aprilie 2016, şi-a dat sfârşitul Mirela Iosub, 41 de ani, care lucra ca gestionar la un magazin alimentar şi se afla în staţia de autobuz. Fiica acesteia, Alexandra, se întrebă şi acum de ce a fost lăsată fără mamă. Eliberarea şoferului vinovat a şocat-o. Nu înţelege de ce Marius Negoiţă a plecat atât de repede din puşcărie, el fiind liber să îşi trăiască viaţa. “Nu mi se pare ceva normal...i s-a dat puţin şi nici măcar atât nu a făcut. Cum a putut Judecătoria să îl elibereze condiţionat...este un criminal...cum îl pot vedea eu pe stradă fericit când ştiu că mi-a omorât mama, fiinta ce o iubeam cel mai mult...justiţia e oarbă şi nedreaptă... ar trebui închis, nu eliberat...a omorât oameni...Şi el e liber acum....Nu este drept. Ar trebui închis din nou”, a spus, revoltată, tânăra de 26 de ani.

Ea nu a fost singura care şi-a exprimat suferinţa după ce a pierdut pe cineva drag din familie, în urma tragediei provocate de Negoiţă. Liliana Başturea şi-a pierdut cumnata în acel accident şi ne-a spus că apoi a murit şi soţul acesteia care, răpus de suferinţă, nu a mai rezistat. Femeia a lăsat un comentariu la articolul postat pe site şi, contactată telefonic de redactori, ea ne-a explicat că soţul Anişoarei Toader a suferit extrem de mult după dispariţia femeii alături de care trăia. “După decesul cumnatei mele în acel accident, soţul acesteia s-a îmbolnăvit de tristeţe şi a murit săracul acum 2 săptămâni. Şi-a aşteptat soţia până în ultima zi şi a murit cu numele ei pe buze. Dumnezeu să-i odihnească pe amândoi. Cât despre nenorocitul asta, care a băgat în mormânt 5 suflete, îi doresc să trăiască în fiecare zi coşmarul trăit de fiecare membru al familiilor pe care le-a distrus şi să plătească fiecare zi din viaţa lui tribut acestor suferinţe. Să amintim că acea familie, soţ şi soţie decedaţi în accident, la acea vreme avea 2 copii. Unul minor şi celălalt aproape de majorat, care au fost nevoiţi să se crească singuri, fiind orfani. Nenorocitul o să-şi ispăşească pedeapsa în libertate, o să-şi vadă de viaţa lui liniştit, liber ca pasărea cerului, o să-şi vadă copilul liniştit, pe când familiile decedaţilor îşi plâng şi acum morţii. O să fie liber...nu cu pământ pe el. Legea în România este praf în ochi. 5 ani de puşcărie pentru 5 oameni ucişi... şi cu eliberare condiţionată, este un fel de batjocură la adresa victimelor. Mă mir că nu l-au decorat”, este comentariul postat de Liliana Başturea.

După ce a văzut cele scrise, un alt brăilean, i-a transmis condoleanţe doamnei şi a ţinut să precizeze că: “Numărul victimelor nu este doar de 5. Observăm că sunt 6 (decesul soţului cumnatei dvs.) şi cine ştie câte mai sunt. Din păcate trăim o ruşine dureroasă....”.

 

Carnagiul de pe Râmnicu Sărat

În dimineaţa zilei de 4 aprilie 2016, Negoiţă a intrat cu maşina pe contrasens şi a spulberat, cu o viteză mult prea mare, staţia de autobuz de pe şoseaua Rm. Sărat. În acea zi cruntă, brăilenii din schimbul de noapte se îndreptau către casă, în vreme ce alţii mergeau la serviciu. În jurul orei 6.40, Marius Negoiţă, agent de pază la SC „My Security” SRL, conducea autoturismul “Renault Megane” pe şoseaua Râmnicu Sărat, venind dinspre B-dul Dorobanţilor, către Comuna din Paris. Pentru a evita coliziunea cu un alt autoturism, şoferul a virat brusc stânga, a părăsit partea carosabilă, a urcat pe platoul din dreptul staţiei de transport în comun şi a intrat cu partea frontală într-un grup de 5 persoane. Patru dintre acestea au fost proiectate în peretele imobilului de pe traiectoria de deplasare, impactul cauzând decesul acestora. Pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs accidentul rutier, s-a dispus efectuarea unei constatări criminalistice. Procurorul a stabilit că viteza de deplasare a autoturismului a ajuns la intrarea în staţia de călători la aproximativ 115 km/h, creştere de viteză ce s-a produs cu circa 70 de metri înainte de impact. “Starea de pericol a apărut din momentul intrării pe contrasens a autoturismului, de la circa 295 de metri faţă de staţia de călători. Pericolul s-a manifestat pe perioada evitării coliziunii cu cele două autoturisme ce se deplasau regulamentar pe sensul lor de mers şi s-a concretizat prin pătrunderea acestuia în alveola staţiei”. Accidentul rutier putea fi evitat de către Marius Negoiţă, dacă renunţa la depăşirea autoturismelor pe contrasens, dacă intra pe sensul său de mers sau dacă pur şi simplu oprea maşina lângă bordură. NU a făcut aceste operaţiuni şi a comis tragedia.

Cele 5 victime sunt: Nicoleta Pîrlog, 41 de ani, (angajată la o fabrică de încălţăminte de pe Rm. Sărat), Mirela Iosub, 41 de ani, (gestionar la un magazin alimentar), Nicoleta şi Florin Oprea (ea, vânzătoare la raionul de peşte din Piaţa Mare, el, muncitor la Uzina de Apă), de 37, respectiv 40 de ani, şi Anişoara Toader, 52 de ani, operator la o firmă de valori. În urma teribilului accident, a fost rănită şi Antoanela Lazăr. Femeia a suferit leziuni la gamba piciorului stâng, având nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale.

Pe 14 aprilie 2016, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Marius Negoiţă. A doua zi, judecătorii au respins propunerea de arestare şi au dispus luarea măsurii arestului la domiciliu. Pe 21 aprilie, însă, Tribunalul Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului.

În noiembrie 2016, Negoiţă a fost condamnat de Judecătoria Brăila la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru infracţiunea de ucidere din culpă. În februarie 2017, sentinţa a rămas definitivă la Curtea de Apel Galaţi, apelul formulat fiind respins.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro