Şoferii trebuie să conducă cu prudenţă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şoferii trebuie să conducă cu prudenţă

Pentru a nu risca să fie implicaţi în accidente rutiere grave, conducătorii auto trebuie să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să nu se angajeze în depăşiri riscante. Atenţionările sunt transmise de poliţişti în contextul informărilor meteorologice, conform cărora se vor produce fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, respectiv polei, ploaie care îngheaţă şi intensificări ale vântului. Poliţiştii brăileni recomandă participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă de conducere şi să respecte regulile de circulaţie ori îndrumările poliţiştilor rutieri. "Conducătorii auto trebuie să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic, întrucât condiţiile meteo din această perioadă, precum depunerile de polei şi intensificările vântului afectează buna desfăşurare a circulaţiei rutiere. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei sau zăpadă, toţi conducătorii de autovehicule trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii meteo este mult mai mare", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Un alt sfat pentru şoferi este acela de a-şi spori atenţia mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. În situaţia în care vizibilitatea este redusă din cauza ceţii, ploii, lapoviţei sau ninsorii, rutieriştii recomandă folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, permanent, astfel putând reduce riscul producerii unor accidente, pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
Şoferii nu trebuie să uite că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro