Mergi la conţinutul principal

Şoferii şi comercianţii, în vizorul poliţiştilor

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Brăila, în zilele de 26 şi 27 decembrie 2014, poliţiştii brăileni au desfăşurat mai multe acţiuni în municipiu şi judeţ, constatând 16 infracţiuni, dintre care opt de natură judiciară. În aceste zile, au fost prinşi trei infractori daţi în urmărire şi au fost aplicate 83 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 24.075 lei.
Astfel, poliţiştii au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică (prevăzute de Legea 61/1991), şase sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 55 sancţiuni prevăzute de OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
Poliţiştii vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor.
Totodată, în perioada în care avertizarea meteo este în vigoare, poliţiştii brăileni vor fi la datorie pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ, pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier.
Date fiind ultimele avertizări meteo, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila revine cu următoarele recomandări:
• pentru siguranţa deplasării, şoferii să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă totuşi circulă pe drumuri cu probleme, să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic; • dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei sau zăpadă, conducătorii auto să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare;
• utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zapadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante;
• pietonii să-şi sporească atenţia, să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro