Şoferi amendaţi pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv de tip «mâini libere» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şoferi amendaţi pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv de tip «mâini libere»

* vineri, în intervalul orar 10:30-12:30, polițiștii au acționat în trafic cu predilecție pentru sancționarea conducătorilor auto care în timpul mersului au preocupări de natură să le distragă în mod periculos atenția * polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.560 de lei, dintre care 5 pentru folosirea telefonului mobil la volan

 

 

 

Pericol în trafic: şoferi vitezomani  şi care acordau mai multă atenţie convorbirii telefonice, în timpul şofatului, fără a folosi sistemul „mâini libere”.

Pentru perioada 07-13 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila s-au alăturat operațiunii ”Focus on the road”, înscrisă în Programul Operaţiunilor Europene al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Vineri, 11 octombrie, în intervalul orar 10:30-12:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier au acționat cu predilecție pentru sancționarea conducătorilor de vehicule care în timpul mersului au preocupări de natură să le distragă în mod periculos atenția. Totul în scopul de a preveni accidentele de circulație, ținând cont de pericolul și consecințele circumscrise unor astfel de evenimente. „Pentru cei care au ales să încalce legislația în vigoare, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 10.560 de lei, dintre care 5 pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv de tip «mâini libere». Pentru a preîntâmpina producerea unor accidente rutiere nedorite, polițiștii recomandă șoferilor să poarte centura de siguranță permanent, să nu se lase distrași de telefonul mobil la volan și să păstreze în mers o distanţă suficient de mare față de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă în caz de nevoie. Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie și folosiţi luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei”, transmit poliţiiştii.

În plus, conducătorii auto trebuie să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic, să circule cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanțe cu efect psihoactiv!

Cei aflaţi la volan sunt sfătuiţi să se asigure temeinic înainte de a schimba direcția de mers și să manifeste atenție sporită la pietoni, bicicliști, căruțași ori motocicliști. „Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi, iar la primele semne, respectiv stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii, întrerupeţi călătoria şi parcaţi autovehiculul într-un loc sigur pentru a vă odihni”, mai spun poliţiştii.

Poliţiștii rutieri vă doresc drum bun şi fără evenimente negative!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro