Mergi la conţinutul principal

Şofer băut, înţepenit pe marcajul pietonal

un brăilean care a condus autoturismul sub influenţa alcoolului, ba chiar staţiona pe un marcaj pietonal, blocând accesul pietonilor, a atras atenţia poliţiştilor • şoferul emana halenă alcoolică, el având o alcolemie de 1 mg/l în aerul expitar • procurorii au dispus trimiterea în judecată a acestuia

 

Trimis în faţa instanţei, după ce a condus sub influenţa alcoolului şi s-a oprit pe un marcaj pietonal, blocând accesul pietonilor. Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările faţă de inculpatul I.V.D., în vârstă de 31 de ani, cercetat pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.

Potrivit procurorului, la data de 18 august 2019, ora 9.05, poliţiştii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au observat staţionat, pe trecerea de pietoni, un autoturism de culoare neagră. Întrucât autoturismul bloca circulaţia pietonilor, şoferul a fost atenţionat cu semnal acustic şi luminos, să se pună în mişcare, apoi să se oprească. Conducătorul auto a pus în mişcare autoturismul, dar nu a oprit, astfel că a fost blocat de autospeciala de poliţie. După legitimarea şoferului, poliţiştii au stabilit identitatea acestuia.

Potrivit anchetatorilor, I.V.D. emana halenă alcoolică, acesta fiind testat cu aparatul etilotest. A rezultat o concentraţie de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge. S-a dispus urmarirea penală faţă de suspectul I.V.D, măsura fiind confirmată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. Cu ocazia audierii, se arată în rechizitoriul procurorului, inculpatul a declarat că, începând din seara de 17 august 2019, până în dimineaţa zilei de 18 august, el a consumat băuturi alcoolice în mai multe locaţii din municipiul Brăila, fiind vorba despre bere alcoolizată şi coniac. Inculpatul a spus că, în momentul în care se afla cu autoturismul în zona marcajului pietonal, a observat că echipajul de poliţie i-a efectuat semnal de oprire, însă a considerat că semnalul a fost pentru a se pune în mişcare. A recunoscut şi a spus că regretă fapta comisă.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, pentru soluţionare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro