Mergi la conţinutul principal

Şi-a făcut trotuar cu dale furate de la canalul de irigaţii din Tichileşti

un bărbat din localitate a urcat 20 de dale în căruţă şi le-a dus acasă, unde au fost găsite de poliţişti • procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Manolea Marian pentru infracţiunea de furt calificat

 

Un bărbat din Tichileşti a sustras dalele de la un canal de irigaţii şi le-a dus acasă unde şi-a făcut un trotuar, pentru a nu mai călca prin noroi atunci când plouă. Poliţiştii i-au stricat însă trotuarul, întrucât au confiscat cele 20 de dale care erau furate. Procurorii au dispus trimiterea în judecată a bărbatului din Tichileşti.

Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în data de 3 martie 2016, în jurul orei 14.30, preşedintele Organizaţiei utilizatorior de apă pentru irigaţii - Staţia Tichileşti, se afla în zona extravilană a comunei pentru verificarea canalului de alimentare cu apă ce deserveşte staţia de presiune din zonă. Atunci l-a observat pe inculpatul Manolea Marian care disloca dalele din beton de pe canal. Hoţul venise şi cu o căruţă, pentru a putea transporta bunurile furate, o parte dintre dale fiind deja urcate în vehicul. În aceeaşi zi, conducerea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare - Filiala Teritorială Dunărea Inferioară a fost informată cu privire la sustragerea dalelor de pe canalul de aducţiune amplasat între localitatea Tichileşti şi Digul de apărare al Fluviului Dunărea. S-au sustras 20 bucăţi dale care asigurau protecţia canalului contra infiltraţiilor în zonele critice. Respectivul canal deserveşte 1.624 hectare cu lucrări de irigaţii. În urma reclamaţiei, poliţiştii au mers la domiciliul inculpatului şi au găsit dalele furate, acestea fiind puse în curtea locuinţei, pe sol, sub forma unui trotuar. Inculpatul Manolea Marian a negat săvârşirea infracţiunii de furt şi a refuzat să fie testat cu aparatul poligraf.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a lui Manolea Marian, pentru furt calificat, dosarul fiind trimis la instanţă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro