Mergi la conţinutul principal

Şi China se teme de islamişti. Dar şi de creştini

China trebuie să se păzeasca de infiltrarea străinilor prin religie şi să împiedice „extremiştii" să îşi împrăştie ideologia, a declarat preşedintele Xi Jinping în cadrul unei întâlniri a conducerii Partidului Comunist Chinez. China trebuie, de asemenea, să promoveze pe internet teoriile şi politicile religioase ale Partidului Comunist, a mai spus el. „Trebuie să rezistăm cu determinare infiltrării externe prin mijloace religioase şi să ne păzim împotriva implicărilor ideologice a extremiştilor", a declarat Xi. Membrii partidului trebuie să adere la principiile marxiste şi să rămână în continuare „atei convinşi", a mai declarat Xi.
Partidul Comunist susţine că protejează libertatea religioasă, însă menţine un control strâns asupra activităţilor religioase şi permite doar religiilor recunoscute oficial de stat să opereze.
Guvernul chinez este îngrijorat de ceea ce percepe a fi o influenţă în creştere a islamiştilor în regiunea Xinjiang, în vestul îndepărtat al ţării, unde sute de oameni au fost ucişi în ultimii ani în violenţele dintre membrii comunităţii musulmane Uighur şi majoritatea chineză Han. Partidul a înăsprit legislaţia privind religia, interzicând semnele evidente ale apartenenţei la un grup religios, precum vălul sau barba. Separat, unii creştini chinezi spun că autorităţile le-au limitat activităţile şi au îndepărtat cruci de pe bisericile din provincia de coastă Zhejiang. Autorităţile susţin că crucile au fost date jos pentru că încalcă regulamentele care vizează construcţiile ilegale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro