Mergi la conţinutul principal

Şi-au confecţionat cagulă dintr-un fes şi au tâlhărit o bătrână de pe Plevna

Cei doi tâlhari care au data iama în casa unei bătrâne de 89 de ani, de pe strada Plevna, au vrut să scape de arest. Au formulat contestaţie împotriva măsurii de arest preventiv dispusă de prima instanţă, la începutul săptămânii trecute, însă nu au avut sorţi de izbândă la Tribunalul Brăila. Procurorii au arătat faptul că tâlharii s-au pregătit intens pentru a da lovitura, unul confecţionând mai întâi o cagulă ca să nu fie recunoscut. Oricum, cagulatul Valentin Răzvan Pîrloagă, de 19 ani, şi nepotul bătrânei, Ion S., de 17 ani, şi-au petrecut week-end-ul în spatele gratiilor. Dacă iniţial au sperat că scapă de arest, vineri, 20 noiembrie, au primit vestea proastă de la Tribunalul Brăila, aceea că se resping, ca nefondate, contestaţiile împotriva măsurii arestării. Ei vor sta în spatele gratiilor până pe 15 decembrie, riscând să petreacă şi sărbătorile de iarnă în acelaşi loc.
Reamintim că bătrâna de pe strada Plevna a fost "vizitată" de tâlhari, în toiul nopţii. Ea s-a trezit bruscată şi lăsată fără suma de 60 lei, pe care şi-au însuşit-o vizitatorii nepoftiţi. Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au efectuat cercetări şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. La scurt timp au fost prinşi şi suspecţii, ambii fiind arestaţi. Din probatoriul administrat în cauză, au arătat procurorii, a rezultat faptul că inculpaţii Valentin Pîrloagă şi Ion S. (nepotul victimei), de comun acord şi după o înţelegere prealabilă au hotărât să comită infracţiunea de tâlhărie, faptă săvârşită în urmă cu o săptămână. Cei doi au confecţionat o cagulă dintr-un fes tricotat, cu ajutorul unui briceag, apoi nepotul, fiind familiarizat cu locuinţa, a stins lumina de la întrerupătorul central. Au intrat amândoi în casă, Pîrloagă purtând cagula, iar Ion având trasă gluga pe cap. "Suspecţii au imobilizat-o pe persoana vătămată, trântind-o la pământ şi imobilizând-o. Apoi i-au pus o bluză pe faţă victimei, pentru a nu ţipa şi a nu fi recunoscuţi, iar sub ameninţări cu violenţă i-au cerut acesteia banii. Suspecţii au controlat în buzunarele halatului purtat de victimă şi au sustras suma de 60 lei, apoi au părăsit domiciliul acesteia", au arătat procurorii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro