Mergi la conţinutul principal

Şi-a înjunghiat colegul doar ca să pară “şmecher”

• Lucian Eremia, zilier la o fermă de vaci din extravilanul comunei Jirlău, a fost arestat, 30 de zile, pentru tentativă de omor • în noaptea de luni spre marţi, beat mort, Eremia l-a înjunghiat de mai multe ori pe un alt văcar, apoi a sunat la 112 • victima va avea nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale • cei doi bărbaţi, victimă şi agresor, sunt originari din localitatea Brăeşti, judeţul Buzău

 

O dispută iscată la beţie între zilierii unei ferme de vaci din vecinătatea comunei Jirlău s-a lăsat cu vărsare de sânge. Autorul agresiunii, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat preventiv, ieri, la propunerea procurorului criminalist Mircea Ciutac, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru infracţiunea de tentativă de omor, iar victima a ajuns la UPU.

 

Tentativă de omor la ferma de vaci

Magistraţii Tribunalului Brăila au dispus, ieri, arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a inculpatului Lucian Eremia, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în localitatea Brăeşti, judeţul Buzău, reţinut cu o zi înainte pe ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ciutac, magistratul care a supravegheat cercetările, “în noaptea de luni spre marţi, 18/19 septembrie 2017, în jurul orei 1:30, Eremia Lucian i-a aplicat persoanei vătămate Eremia Laurenţiu multiple lovituri cu un cuţit cu lungimea totală de aproximativ 31 de centimetri, din care lama cu lungimea de 16,5 centimetri, provocându-i plăgi înjunghiate la nivelul hemitoracelui stâng, peretelui abdominal, coapsei stângi şi palmar stânga (leziuni de apărare) ce necesită îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 23-25 de zile”.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, la data de 19 septembrie 2017, ora 1:40 (deci la zece minute după tentativa de omor!), Poliţiştii Secţiei 3 de Poliţie Rurală Făurei au fost sesizaţi, prin apel la 112, de către un tânăr în vârstă de 28 de ani, din localitatea Brăeşti, judeţul Buzău, care a afirmat că l-a lovit cu cuţitul pe un bărbat de 33 de ani, din aceeaşi localitate.

“În urma verificărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, în sensul că, în timp ce se aflau la o fermă din extravilanul comunei Jirlău, unde cei doi bărbaţi munceau ca zilieri, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, tânărul în cauză l-ar fi lovit cu un cuţit pe bărbatul de 33 de ani. Bănuitul a fost depistat de poliţişti având asupra sa un cuţit cu lama de 18 cm (varianta poliţiei - n.r.) care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor”, precizează sinsp. Laura Dan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

În aceeaşi noapte, bărbatul înjunghiat de mai multe ori a fost transportat cu ambulanţa la UPU - Spitalul Judeţean de Ugenţă Brăila, unde a primit îngrijiri medicale. Cercetările în dosarul tentativei de omor de la Jirlău s-au desfăşurat sub directa coordonare a procurorului criminalist Mircea Ciutac, şef de secţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

Autorul agresiunii de la ferma de vaci a fost reţinut pe ordonanţă şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare preventivă Brăila, iar ofiţerii de la Investigaţii Criminale, coordonaţi de procuror, au efectuat cercetarea la faţa locului şi au audiat mai mulţi martori. Poliţiştii i-au audiat, de asemenea, pe victimă şi pe agresor.

 

S-a ascuns după uşă, apoi s-a năpustit asupra victimei

Potrivit anchetatorilor, agresiunea s-a petrecut în apropierea comunei brăilene Jirlău, la o fermă de vaci la care erau angajaţi ca zilieri şi unde locuiau mai multe persoane, cinci la număr (inclusiv victima Laurenţiu Eremia, de 33 de ani, şi autorul tentativei de omor, Lucian Eremia, de 28 de ani). Cei doi au consumat alcool în exces, apoi au vrut să-şi măsoare puterile.

“Inculpatul a săvârşit o infracţiune gravă, contra vieţii, pornind de la un conflict complet lipsit de importanţă: pe fondul stării de ebrietate s-a creat controversa între inculpat şi victimă cu privire la stabilirea celui mai “şmercher” dintre ei. De la această neînţelegere minoră, inculpatul a înţeles să dezvolte conflictul, aşteptând persoana vătămată în holul locuinţei, înarmat, totul culminând cu lovirea în mod repetat, cu cuţitul, cu mare intensitate şi vizând zone vitale, riscând chiar să înjunghie o terţă persoană neimplicată în conflict”, precizează procurorul criminalist.

Audiat la scurt timp de la agresiunea de la ferma de vaci, Lucian Eremia a susţinut că, de fapt, l-a înjunghiat pe Laurenţiu pentru că se temea de el, victima intrând în mod intempestiv în holul fermei. În realitate, precizează procurorul de caz, agresorul s-a ascuns după uşă şi a aplicat prima lovitură de cuţit “orbeşte”, fără să ştie pe cine înjunghie, vizat fiind Laurenţiu Eremia. Nici vorbă să se teamă de cineva. 

Autorul tentativei de omor de la Jirlău mai este cercetat într-un dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, împreună cu mai multe persoane.

Ieri, la propunerea procurorului criminalist, Lucian Eremia a fost prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul Brăila a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a văcarului de la Jirlău, pentru următoarele 30 de zile. Cercetările continuă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro