Mergi la conţinutul principal

Şefii PSD: liberalii s-au izolat pe scena politică locală

Social-democraţii s-au lăudat, vineri, cu rezultatele obţinute la şedinţele de constituire a noilor mini-Parlamente locale, unde, alături de parteneri au obţinut fotoliile de viceprimari, respectiv, vicepreşedinţi la CJ. Cu toate acestea, preşedintele interimar al PSD Brăila, Ion Rotaru, a vorbit despre faptul că, dacă la CLM situaţia este clar în favoarea partidului la toate capitolele, în ceea ce priveşte CJ, social-democraţii încă nu deţin majoritatea de două treimi, necesară adoptării proiectelor de patrimoniu, poate cele mai importante. "Cred că e cazul să le mulţumim alegătorilor brăileni, dar nu numai lor ci şi celor care au pus în practică acest vot. În sensul că avem majorităţi. Colaboratorilor noştri de la ALDE, PMP, PND, care, conform înţelegerii, au votat într-o proporţie aşa cum am stabilit, cele două entităţi - viceprimarii şi vicepreşedinţii. Sigur, e un moment în care PNL a rămas izolat. E un moment în care iar am fost umăr la umăr şi au «înfrânt». Au obţinut scorul pe care l-aţi constatat şi dumneavoastră la şedinţe. Eu cred că e momentul să analizeze şi nevoia de a pune în practică oferta noastră şi atunci când este cazul, să pună umărul, pentru că avem o majoritate la CLM calificată, dar la Consiliul Judeţean ne-ar mai trebui un vot. Una peste alta, considerăm că sunt create condiţiile pentru a pune în practică aşa cum am spus, atât ofertele electorale ale noastre, cât şi cele câteva proiecte cu care au venit partenerii noştri, pentru a fi sprijinite şi puse în operă", a declarat Rotaru.

Tudose nu crede că liberalii vor colabora

Prezent la conferinţa de presă, vicepreşedintele PSD la nivel naţional, Mihai Tudose, a afirmat că, din punctul său de vedere, liberalii nu vor colabora în contextul dat. Acesta a apreciat că liberalii s-au izolat singuri prin atitudinea afişată în campania electorală. "Un titlu din Evenimentul Zilei de ieri (n.r. - joi) era aşa: «PNL izolează PSD pe scena politică». La Brăila, nu ştiu cum s-a întâmplat, dar a fost exact invers. PNL a reuşit să se izoleze pe scena politică. E şi «meritul» lor, la ce tip de campanie au făcut. Ne-au tot acuzat că nu suntem reformaţi, că suntem răi, că pătăm, dar atât programele, cât şi echipa, reprezentanţii noştri în cele două structuri administrative s-au dovedit a fi atractivi, serioşi, parteneri de nădejde. E de menţionat şi de remarcat seriozitatea cu care au tratat acest lucru şi partenerii. Nu au fost discuţii individuale, ci decizii aprobate şi în structurile lor. Am spus că facem alianţe cu oameni, pe proiecte. E un lucru foarte bun pentru judeţul şi municipiul Brăila. Şi uite că nu suntem izolaţi, am reuşit să ne menţinem atractivi pe piaţa politică brăileană", a afirmat Tudose. De asemenea, sursa citată a mai declarat că dacă PNL-iştii vor bloca proiectele importante, social-democraţii vor avea grijă să facă publice astfel de acţiuni.
La rândul său, preşedintele executiv al PSD Brăila, Aurel Simionescu, a completat că, din punctul său de vedere, liberalii vor decide în cele din urmă să colaboreze pe plan local, însă în niciun caz până la alegerile Parlamentare din toamnă. "Probabil că până la alegerile Parlamentare va fi mai complicat. După ce vom vedea şi scorul de atunci... Vom prelua şi nişte proiecte pe care dumnealor le au, care sunt utile pentru Brăila, pentru brăileni. Nu este o rigiditate din punctul ăsta de vedere", a conchis Simionescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro