Mergi la conţinutul principal

Şefia Poliţiei brăilene, preluată de adjunctul Condruz

La trei săptămâni după ce a fost repus pe funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, după o luptă cu ministerul de aproape 4 ani, comisarul şef Cătălin Chivu a decis să renunţe. El şi-a dat demisia din funcţie, dar şi din Poliţie. Motivele care l-au determinat să facă acest lucru rămân necunoscute. Astfel, de la începutul lunii aprilie, cms. şef Dorin Valentin Condruz, adjunctul instituţiei, a preluat, din nou, atribuţiile inspectorului şef.
Zvonurile privind această decizie a lui Cătălin Chivu circulă de câteva zile. Gestul este atât de inexplicabil încât cotidianul "Obiectiv" a decis să nu difuzeze informaţia decât după o confirmare oficială, pe care am primit-o abia ieri. "De la data de 1 aprilie 2015, atribuţiile inspectorului şef al IPJ Brăila au fost preluate de cms. şef Condruz Valentin Dorin", a precizat scms. Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei brăilene.
Reamintim că, din data de 11 martie, prin ordin al viceprim-ministrului pentru securitatea naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, comisar şef Chivu Cătălin a fost numit în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Decizia a venit ca urmare a faptului că, la data de 25 februarie, Curtea de Apel (CA) Braşov a dat o sentinţa definitivă favorabilă comisarului brăilean, în procesul pe care acesta îl avea cu MAI. Instanţa superioară a menţinut soluţia Tribunalului Braşov, din septembrie 2014, care a dispus repunerea pe funcţie a ofiţerului şi plata drepturilor salariale restante, aferente funcţiei. MAI a declarat recurs în cauză, acesta fiind respins.
"Lupta" dintre MAI şi cms. şef Cătălin Chivu a început în aprilie 2011, el fiind eliberat din funcţia de inspector şef prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ca urmare a unui control tematic desfăşurat la sfârşitul anului 2010. Până la sfârşitul lui noiembrie 2011, când ministerul a ieşit învingător la Înalta Curte, Chivu nu a putut fi înlăturat de la conducerea IPJ Brăila. Începând cu 7 decembrie 2011, Chivu a fost desemnat să-şi desfăşoare
activitatea la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, iar apoi la Investigarea fraudelor.
Dosarul în care fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, Cătălin Chivu, cerea anularea actului administrativ de sancţionare cu trecerea într-o funcţie inferioară, s-a tot plimbat de la o instanţă la alta, însă, până la urmă, după ani de procese, Chivu a ieşit învingător.
Totuşi, acum Chivu a decis să plece din Poliţie. (Vom reveni)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro