Ieri, începând cu ora 14.00, profesorii Colegiului "Murgoci" au analizat documentele din dosarul elevului Alexandru I. şi au încercat să ia o decizie în ceea ce-l priveşte, având în vedere situaţia concretă a copilului. "Este o speţă complexă şi după două ore de discuţii nu s-a ajuns la nicio concluzie. S-au studiat documentele din dosar, Regulamentul şcolar şi s-a analizat fiecare decizie posibilă, de la cea mai uşoară în acest moment, mustrare scrisă, pentru că observaţie individuală i s-a făcut de mai multe ori, până la cele mai drastice sancţiuni, notă scăzută la purtare, mutare disciplinară. Profesorii au avut multe întrebări, dar am beneficiat de sprijinul juristului Inspectoratului Şcolar, Ciprian Mândreanu, care a explicat cu răbdare fiecare chestiune, ca să înţelegem şi noi pentru că nu avem pregătire de specialitate. Consilierea juridică acordată ne-a fost de mare folos, dar nu am putut să luăm o decizie pentru că la ora 16.00 profesorii trebuie să plece la centrele de evaluare pentru corectarea lucrărilor date la simulare. Nu trebuie să luăm o măsură pripită, trebuie să ne gândim şi la băiat, dar şi la siguranţa celorlalţi elevi din şcoală", a declarat prof. Viorica Moşescu, directorul Colegiului "Murgoci".
Pentru că în această săptămână se dau simulările şi profesorii au un program foarte încărcat, şedinţa Consiliului Profesoral se va relua luni, pentru ca fiecare profesor să aibă timp să studieze dosarul şi să analizeze situaţia. Orice decizie se va lua, aceasta va fi comunicată apoi părinţilor, în scris, iar aceştia vor avea la dispoziţie cinci zile pentru a contesta sancţiunea.
Reamintim că la începutul acestui an şcolar, un elev de la Colegiul "Ana Aslan" s-a transferat la Colegiul "Murgoci". Consiliul de Administraţie al şcolii i-a acceptat cererea întrucât, conform legii, putea fi primit dacă avea media mai mare decât a ultimului elev din clasă. Această condiţie a fost îndeplinită, elevul a fost acceptat, fără să se ştie că avea nota şase la purtare într-un semestru. La scurt timp au început şi problemele. Ceilalţi colegi îl acuzau de hărţuire, de acte violente neaşteptate. La una dintre ore chiar a înfipt un pix în capul unui coleg. Poliţia a fost chemată de mai multe ori, elevul amendat, dar fără folos. El nu se liniştea, iar părinţii spuneau mereu că şcoala este vinovată, nu elevul. Alexandru a beneficiat şi de şedinţe de consiliere la şcoală, dar concluziile i-au speriat şi mai mult pe profesori, care au insistat ca părinţii să aducă fişa medicală a elevului. Aşa s-a aflat că el are probleme de sănătate.Totul a culminat în luna februarie, când elevul problemă a aruncat cu un scaun într-un coleg cu care avea ceva de împărţit, acesta s-a ferit şi scaunul a lovit o fată. Acum părinţii lui Alexandru ameninţă conducerea şcolii că vor acţiona în instanţă pentru discriminare, dacă nu-l ţin în şcoală, iar ceilalţi elevi din clasă ameninţă şi ei că pleacă deoarece nu se mai simt în siguranţă.