Mergi la conţinutul principal

Şedinţă de coaliţie. Dragnea şi Tăriceanu decid în privinţa măsurilor fiscale controversate

Liderii coaliţiei PSD-ALDE fac evaluarea săptămânală a Guvernului Tudose. La întâlnirea care va avea loc în biroul lui Liviu Dragnea din Camera Deputaţilor sunt chemaţi premierul şi mai mulţi miniştri. Iar unul dintre subiectele discuţiei va fi impozitul pe cifra de afaceri, măsură inclusă în programul de guvernare şi care a provocat foarte multe critici.

 

În prima sa vizită externă ca prim-ministru, Mihai Tudose declara că executivul său nu va introduce impozitul pe cifra de afaceri.

„Am reiterat foarte ferm că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce privește sistemul financiar-fiscal și că din tot ce înseamnă simulările noastre de acum și așteptările noastre, vom rămâne în ținta de deficit de anul asta. (...) Acolo (la taxa de solidaritate – n.r.) simulările nu s-au incheiat”, declara săptămâna trecută premierul României, Mihai Tudose.

La Ministerul de Finanțe se fac simulări pentru introducerea unor modificări fiscale, precum controversatul impozit pe cifra de afaceri sau introducerea taxei de solidaritate. Ministrul Ionuț Mișa a refuzat să facă declarații pe această temă.

Subiectul este, însă, unul încă deschis. Şeful PSD încă mai aşteaptă simulările de la Ministerul de Finanţe. Cum ar arăta datele dacă s-ar introduce impozitul pe cifra de afaceri?

„Premierul Tudose, când vorbește, cam știe ce vorbește, deci dacă face o afirmație înseamnă că e bazată pe o analiză. Dar vom discuta luni în coaliție”, spunea liderul PSD, Liviu Dragnea.

Președintele României atrage atenția că, indiferent cine se află la guvernare, mediul de afaceri, dar și oamenii simpli așteaptă din partea statului măsuri predictibile.

„Nu trebuie făcut un pas special și nu trebuie reinventată roata.

Avem nevoie de stabilitate și avem nevoie de predictibilitate. Aceste schimbări frecvente de abordare strategică, de exemplu în domeniul fiscal, nu fac bine absolut nimănui”, a spus Klaus Iohannis.

„Orice îngrijorare care vine de la Cotroceni pentru noi este foarte importantă”, a replicat Liviu Dragnea.

Luni are loc a doua evaluare a Cabinetului Tudose în cadrul coaliției PSD-ALDE. Liderii celor două partide și premierul însoțit de o parte din miniștri vor discuta în biroul președintelui Camerei Deputaților începând cu ora 12.00.

Potrivit News.ro, pe agenda discuțiilor este și subiectul apropiatei rectificări bugetare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro