Mergi la conţinutul principal

Şcolile din Brăila s-ar putea închide pentru două săptămâni

• prof. Viorel Botea, inspectorul şcolar general, a declarat că va face această propunere în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, având în vedere că numărul de cazuri Covid-19 continuă să crească • reamintim că şi în urmă cu 10 zile s-a încercat trecerea în scenariul roşu pentru două săptămâni, însă propunerea a picat la vot

 

Unităţile de învăţământ din Brăila ar putea trece în scenariul roşu pentru două săptămâni. Prof. Viorel Botea, inspectorul şcolar general, a declarat că ia în calcul această variantă ca şcolile să se închidă şi orele să se desfăşoare online o perioadă, având în vedere numărul tot mai mare de cazuri Covid-19. Acesta a mai spus că va face o analiză şi, dacă va fi cazul, va propune această măsură în următoarea întâlnire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila.

“Momentan, situaţia pandemică în şcolile brăilene nu este gravă dar zilnic cazurile privind infectările cu SARS-CoV-2 sunt în creştere. De aceea, am avut discuţia cu preşedintele  Consiliului Judeţean, cât şi doamna subprefect Drăghincescu, precum şi cu domnul primar Marian Dragomir, urmând ca astăzi, mâine, să ne întâlnim în cadrul CJSU şi să luăm toate măsurile necesare pentru perioada următoare. Vreau să fac o analiză pentru că şi acum câteva minute am primit situaţia privind infectările în şcoli, iar după ce voi face această analiză comparativă cu săptămânile trecute voi propune hotărârea pe care ar fi bine să o luăm la nivelul judeţului Brăila. Dinamica este în creştere. La ultima raportare erau 10 şcoli cu cazuri Covid-19. Vreau să văd exact care este situaţia, dacă este cazul să facem închideri punctuale sau dacă este cazul să închidem toate şcolile. Până acum am făcut închideri punctuale la Însurăţei şi la Ianca, la liceul Oncescu, la Mircea Vodă este incidenţă peste 3 şi s-a închis şi acolo. Dar vom lua hotărârile în funcţie de analiza pe care o vom face. Astăzi (n.r. - ieri) voi avea o discuţie cu toţi factorii care răspund de situaţia pandemică la nivelul judeţului Brăila şi vom lua cea mai bună decizie pentru şcoală, pentru copii, pentru comunitate”, a declarat prof. Viorel Botea.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, a spus că nu ştie încă dacă va susţine această măsură a închiderii temporare a şcolilor pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, însă i-a îndemnat pe brăileni să respecte regulile.

“Data trecută m-am abţinut la vot în CJSU. Nu ştiu dacă o voi vota, vedem care este situaţia şi în funcţie de prezentarea pe care o va face domnul inspector Botea vom lua o decizie. Dar cel mai important, lumea să respecte regulile de igienă, de purtare a măştii, că ţine de fiecare dintre noi să ne protejăm. Acolo unde situaţia e foarte grea, de exemplu, în tramvai, la piaţă, într-un spaţiu aglomerat, eu sugerez ca toată lumea să poarte mască. Acum nu mai ţine de noi, pentru că s-a prezentat de multe ori toată situaţia şi măsurile care se impun, ci ţine foarte mult de fiecare cetăţean cum le percepe, cum le înţelege şi cum trebuie să le respecte. Eu vă dau un exemplu. Dacă mâine închidem municipiul şi judeţul Brăila şi dăm directivă că toată lumea trebuie să poarte mască, sunt ferm convins că unii dintre ei nu vor purta. Sunt şi oameni care nu respectă aceste reguli, cu bună credinţă sau fără bună credinţă. Dar sunt şi situaţii de genul în care dacă eu sunt pe Faleză, singur şi mă plimb, nu ştiu de ce ar trebui să port mască”, a spus Chiriac.

Reamintim că propunerea privind mutarea activităţii şcolilor în online pentru două săptămâni a fost făcută şi în urmă cu o săptămână, însă nu a trecut de votul membrilor CJSU Brăila. La acel moment, subprefectul Simona Drăghincescu şi inspectorul şcolar general Viorel Botea au susţinut propunerea, considerând că este o măsură de prevenţie şi de limitare a creşterii numărului de infectări. Primarul Marian Dragomir şi preşedintele CJ, Francisk Chiriac nu au fost de acord cu închiderea şcolilor, argumentând că activitatea trebuie mutată în online doar în cazul unităţilor unde se descoperă focare Covid-19.

 

Colegiul “Bălcescu” a trecut deja în scenariul roşu

Începând de astăzi, timp de două săptămâni, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” intră în scenariul roşu. Adică şcoală online, după ce au fost depistate trei cazuri de infecţii cu noul coronavirus. Aşa cum ne-a declarat directoarea colegiului, prof. Silvia Petrescu, este vorba despre doi elevi care erau deja confirmaţi de aproape două săptămâni şi o îngrijitoare, care a primit ieri rezultatul testului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro