Mergi la conţinutul principal

Şcolile de fotbal din Brăila şi-au închis porţile

• jucătorii cluburilor Luceafărul, Stars şi Kinder au intrat într-o vacanţă forţată de pandemia de coronavirus • acestea îşi vor relua activitatea odată cu începerea cursurilor şcolare

 

Imediat după ce şcolile au fost închise, şi cluburile de fotbal din Brăila, unde activitatea se desfăşoară la nivelul copiilor şi juniorilor, şi-au oprit activitatea.

Luceafărul Brăila şi-a întrerupt activitatea pe termen nelimitat.

“Nu puteam să riscăm, era vorba despre copii noştri pe care trebuie să-i protejăm. Nu ştii cu cine vii în contact la meciuri. Autorităţile centrale au adoptat noi măsuri pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Ne-am oprit activitatea pe termen nelimitat. Sau mai precis până se vor relua cursurile şcolare. Clubul nostru a efectuat în această iarnă un cantonament de pregătire, eram în plin campionat în Liga elitelor U15. O competiţie în care suntem în grupă cu trei echipe din Bucureşti, cu una din Buzău şi cu Victoria Traian. Competiţiile s-au sistat. Noi le-am dat copiilor un plan individual de pregătire, sperăm să-l respecte. Aşteptăm...”, ne-a declarat profesorul Nicuşor Baldovin, antrenor la clubul Luceafărul Brăila.

“Şi noi le-am dat vacanţă copiilor. Pe 22 martie urma să reînceapă toate competiţiile juvenile dar vacanţa forţată se va prelungi cred, măcar atâta timp cât va ţine şi starea de urgenţă. Acum trebuia să participăm la un turneu la Bucureşti, însă acesta s-a anulat. Nu ştiu nici dacă se vor mai menţine în calendar datele de disputare ale barajului de calificare la turneul de zonă al Campionatului juniorilor A1. Meciurile de baraj cu echipa din judeţul Vrancea erau programate iniţial pe 6 şi 10 iunie. Cert este un lucru pentru acest moment: toată activitatea clubului Stars este sistată până la 1 aprilie, pe urmă vom mai vedea”, ne-a declarat Daniel Pleşa, preşedintele clubului Stars Brăila.

Kinder, un alt club brăilean de fotbal juvenil cu rezultate bune pe plan local şi naţional, şi-a închis pentru moment porţile.

“Noi am suspendat activitatea încă de pe 10 martie. Pe 11, selecţionata judeţului Brăila urma să joace la Focşani dar totul s-a anulat. Fotbaliştii clubului nostru joacă pentru Victoria Traian în Liga elitelor U15 dar nici această competiţie nu s-a mai reluat. Mai sunt campionatele rezervate categoriilor de vârstă U11 şi U13 care au finalitate cu Federaţia Română de Fotbal. Cred că totul se va relua după 1 mai. Până atunci trebuie să respectăm deciziile impuse de  autorităţile centrale care au adoptat noi măsuri pentru combaterea răspândirii noului coronavirus”, a punctat Cristea Rusu, antrenor al clubului Kinder Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro