Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila deschide a doua rundă de selectare de microproiecte în cadrul proiectului naţional "Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România", care beneficiază de finanţare de la Guvernul Norvegiei. Instituţiile de învăţământ brăilene care doresc să aplice pentru înscrierea în proiect trebuie să completeze o fişă de microproiect, care va fi depusă la sediul DSP Brăila până la data de 10 aprilie, urmând ca până pe 15 aprilie să fie declaraţi câştigătorii. Modelul de fişă de microproiect şi regulamentul pentru alocarea resurselor sunt afişate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, www.dpsbr.ro. Microproiectele beneficiază de susţinere materială sub forma unor pachete standard de materiale promoţionale pentru activităţi sportive.
În prima rundă, DSP Brăila a selectat 8 şcoli şi grădiniţe, din localităţile Stăncuţa, Cuza Vodă, Victoria şi Mihai Bravu. Aceste unităţi de învăţământ din mediul rural vor fi implicate în derularea microproiectului "Mic şi sănătos în satul meu", realizat de DSP Brăila şi desemnat unul dintre cele 12 câştigătoare la nivel naţional, în cadrul proiectului finanţat de Guvernul Norvegiei. "Alături de instituţiile de învăţământ selecţionate în prima rundă, sunt invitate şi celelalte unităţi şcolare din mediul urban şi rural, în cea de-a doua rundă de selecatare a proiectului", a spus Nina Alexe, responsabil microproiect din cadrul DSP Brăila. După cum a precizat psih. Mariana Bălan, în urma acţiunilor de informare, educare şi comunicare din cadrul microproiectelor, copiii din unităţile de învăţământ vor primi pachetele standard. Acestea conţin mingi de gimnastică, saci pentru sărit, saltele de gimnastică şi corzi de sărit, pentru copiii de grădiniţă. Şcolarii vor primi pachete ce conţin mingi de baschet, volei, handbal, fotbal, seturi de palete şi fluturaşi de badminton, palete de tenis de masă şi mingi de ping-pong, corzi de sărit, cercuri de gimnastică şi discuri zburătoare.
Proiectul "Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România" se derulează la nivel naţional de Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică. Proiectul are ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos, bazat pe alimentaţie echilibrată şi mişcare, la copiii şi adolescenţii cu vârsta între 3 şi 19 ani, din diferite unităţi de educaţie, din mediul urban şi rural.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.