Mergi la conţinutul principal

Şcolile au fost dezinfectate în vacanţă. Săndulescu garantează că şi autobuzele şi tramvaiele Braicar

• conducerea IŞJ Brăila ne-a garantat că în vacanţa intersemestrială s-a făcut dezinfecţie în unităţile de învăţământ din municipiu şi judeţ, iar de ieri s-a reluat triajul epidemiologic al copiilor • cum elevii folosesc din nou mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la şcoală, directorul Braicar ne-a dat asigurări că se face dezinfecţie zilnică şi în autobuze şi tramvaie

 

Elevii şi preşcolarii s-au întors, ieri, la cursuri după vacanţa intersemestrială (4-10 februarie). Însă cum nu am scăpat încă de epidemia de gripă, continuă măsurile de prevenire a răspândirii virusului, pe perioada vacanţei făcându-se curăţenie şi dezinfecţie în unităţile de învăţământ, la recomandarea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila. De asemenea, în continuare se va face triajul epidemiologic.

“La noi au fost patru cazuri de gripă clinică, deja au fost confirmate. În vacanţă s-a făcut dezinfecţie, avem clor, cloramină, dezinfectant, produse pe care le luăm de obicei, dar acum am luat mai mult ca alte dăţi. Suntem mai precauţi. Femeile de serviciu au luat fiecare masă, scaun, pervaz, nu spun podele şi lambriuri, au dat cu dezinfectant în toată săptămâna aceasta. Azi dimineaţă (n.r. - ieri dimineaţă) s-a făcut triaj epidemiologic, profesorii care intră la clasă întreabă cine este răcit, cine este absent, de ce, facem o mică anchetă. Noi, profesorii, de multe ori i-am trimis pe copiii care aveau simptome de răceli acasă, pentru siguranţa celorlalţi”, ne-a declarat prof. Valeriu Rusu, directorul Şcolii Gimnaziale “Ion Luca Caragiale”.

Iar măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului gripal sunt urmate şi de directorii unităţilor de învăţământ din mediul rural.

“S-a făcut curăţenie şi dezinfecţie în toate structurile. În fiecare zi se face triaj şi raportăm la Inspectorat situaţia, avem asistent medical care vine şi verifică, astăzi (n.r. - ieri) a fost din nou. Nu am avut niciun caz de gripă până acum, însă au fost copiii cu viroze şi răceli, iar pe mulţi copii i-au ţinut părinţii acasă de frica gripei. Dar un caz confirmat de gripă până acum nu am avut”, ne-a spus prof. Mirela Calu, directoarea Liceului Tehnologic “Matei Basarab” Măxineni.

Potrivit conducerii ISJ Brăila, ieri, în urma triajului epidemiologic au fost raportate 44 de viroze şi un posibil caz de gripă la Şcoala Gimnazială “Anton Pann”. Numărul este cu mult mai mic faţă de raportările din săptămâna 28 ianuarie - 1 februarie, cea dinainte de vacanţă, când numărul cazurilor de infecţii respiratorii depăşea cifra de 600, iar câteva zeci de cazuri de gripă clinică fuseseră confirmate.

 

Dezinfecţie zilnică pe mijloacele de transport în comun

Cum şcoala a reînceput şi elevii folosesc din nou mijloacele de transport în comun, am dorit să aflăm dacă şi cei din conducerea Braicar au luat măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Directorul Cornel Săndulescu ne-a declarat că zinic se face curăţenie în autobuze, astfel încât nu a fost nevoie de măsuri speciale în această perioadă.

“La fiecare spălare se face şi dezinfectare. Zilnic se spală autovehiculele şi toate care intră la spălat au şi operaţiuni de dezinfectare. Se făceau şi înainte şi se fac în continuare. M-am asigurat că avem toate substanţele necesare ca să se facă operaţiunile cum trebuie”, ne-a precizat directorul Braicar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro