Mergi la conţinutul principal

Şcoala Profesională “Emil Drăgan” Grădiştea, în straie de sărbătoare

• cu ocazia sărbătorii Sf. Mare Mucenic Gheorghe, elevii şi cadrele didactice ale şcolii au organizat un spectacol de muzică, dans şi poezie, eveniment devenit deja tradiţie în rândul comunităţii

 

Pe 23 aprilie, cu ocazia sărbătorii Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Şcoala Profesională “Emil Drăgan” Grădiştea a marcat acest eveniment religios printr-un spectacol devenit deja tradiţie în rândul comunităţii. Elevii şi cadrele didactice au participat la Hramul bisericii din localitate şi, alături de întreaga comunitate, au asistat la slujba religioasă.

Sărbătoarea s-a mutat apoi la Căminul Cultural, acolo unde elevii din clase primare şi gimnaziale au susţinut un spectacol de muzică, dans şi poezie. Aceştia au fost coordonaţi de prof. de educaţie muzicală, Laurenţiu Ionel, înv. Drăguţa Lascu şi directorul unităţii şcolare, prof. Alina Aramă. Tematica programului din acest an a fost “Legendele apelor”.

“În acest an s-au împlinit 10 ani de când Şcoala Profesională «Emil Drăgan» se implică alături de comunitate la activităţi de asemenea amploare. Este o mândrie şi o onoare, deopotrivă, prin care creşte renumele şcolii nu numai la nivel local, cât şi judeţean”, ne-a declarat prof. Alina Aramă, directorul Şcolii Profesionale “Emil Drăgan” Grădiştea.

Tradiţia organizării unui spectacol în fiecare an pe 23 aprilie a început încă din anul şcolar 2007- 2008, atunci când prof. Alina Aramă, în calitate de director şi profesor de limba şi literatura română, a organizat şi coordonat o piesă de teatru a elevilor de gimnaziu - “Viaţa Sf. Gheorghe”, piesă scrisă la acel moment de o elevă de clasa a VII-a. Doi ani mai târziu a predat ştafeta colegilor de catedră care au dorit să se implice activ în coordonarea acestui program cultural- artistic.

“Debutul a fost greu dar impactul avut asupra comunităţii locale a fost de bun augur. La acest moment am ajuns să fim aşteptaţi de comunitate cu ropote de aplauze, iar activitatea noastră este cunoscută la nivelul judeţului, prin vocile clericilor participanţi şi a invitaţilor de onoare, fiind un model de bună practică pentru ceilalţi. Mulţumim întregului colectiv pentru devotamentul şi dăruirea cu care s-au implicat în organizarea acestui eveniment şi sperăm ca această tradiţie să continue mulţi ani de acum încolo. De asemenea, mulţumesc întregii comunităţi locale pentru sprijinul acordat în toate proiectele derulate de şcoala noastră”, a adăugat prof. Alina Aramă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro