Mergi la conţinutul principal

Şcoala brăileană a pierdut un dascăl de excepţie - prof. Teofil Iordache

Profesorul de fizică Teofil Iordache, fost cadru didactic la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", a murit, luni, 2 februarie, la vârsta de 80 de ani. Corpul neînsufleţit este depus la Biserica "Sf. Constantin şi Elena", iar slujba de înmormântare va avea loc astăzi, de la ora 13.00.
Profesorul Teofil Iordache a fost unul dintre dascălii de excepţie ai oraşului. Aproape 40 de ani a fost profesor la Colegiul "Bălcescu".
Teofil Iordache s-a născut pe 24 februarie 1935 la Obileşti, jud. Vrancea, şi a început cursurile liceale la Focşani, dar a continuat cu multe întreruperi întrucât provenea dintr-o familie persecutată, tatăl fiind preot. După absolvirea clasei I de liceu, a continuat cursurile la Râmnicu Sărat, dar a fost dat afară din şcoală din cauza faptului că tatăl său era preot. A urmat cursurile în particular şi a susţinut examenul de bacalaureat tot din calitatea de elev particular. După liceu s-a angajat în construcţii, în funcţia de contabil, întrucât avea nevoie de bani pentru a urma studiile superioare. A reuşit acest lucru, devenind student şi apoi absolvent al Facultăţii de Fizică, din cadrul Universităţii "Al. I. Cuza" Iaşi. Şi în timpul studiilor a avut de înfruntat obstacole, de ordin medical, întrucât a suferit o operaţie dificilă de rinichi. Din 1965 a fost profesor de fizică la Liceul "Nicolae Bălcescu" până în 2003, când s-a retras din activitate. A fost un profesionist desăvârşit, un cadru didactic foarte corect, iubit de elevi şi de profesori. "Tot ceea ce făcea, făcea cu pasiune", şi-a amintit Doina Iordache, soţia marelui profesor. Acest lucru este confirmat şi de profesoara Maria Danciu, profesor şi fost director al Liceului "Nicolae Bălcescu". Ea a relatat că părinţii aveau atât de multă încredere în profesorul Iordache, erau atât de siguri că de la el copiii lor vor putea învăţa cu adevărat fizica, încât directorii ar fi trebuit să îl cloneze pentru a-i putea mulţumi pe toţi. Era profesorul preferat al elevilor, un om cu drag de şcoală şi de muncă, iubea Liceul "Bălcescu". Din păcate, pe 2 februarie 2015 profesorul Teofil Iordache a plecat dintre noi. Dumnezeu să-l odihnească!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro