Mergi la conţinutul principal

Şcoala “Dimitrie Cantemir”, cuprinsă de magia sărbătorilor de iarnă

• elevii clasei a IV-a A au realizat, în arta quilling-ului, decoraţiuni de Crăciun pe care le-au oferit apoi spre vânzare în cadrul unei expoziţii •  30% din banii obţinuţi din vânzarea produselor vor fi donaţi unui centru de copii şi 70% vor fi folosiţi pentru a merge într-o excursie

 

Şcoala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” a fost cuprinsă de magia sărbătorilor de iarnă. Împreună cu echipa Quilling by Monica, copiii de la clasa a IV-a A au muncit timp de trei luni la confecţionarea unor decoraţiuni de Crăciun ce au fost oferite spre vânzare, ieri, în cadrul unei expoziţii organizate în incinta unităţii de învăţământ.

Acţiunea face parte din proiectul “Educaţie financiară”, iar 30% din banii strânşi din sponsorizări şi din vânzarea produselor confecţionate vor fi donaţi unui centru de copii. Cu restul de 70%, elevii clasei a IV-a A vor merge în excursia “Pe urmele Cireşarilor”, programată pentru luna iunie a anului viitor, în săptămâna “Şcoala Altfel”.

La expoziţia de quilling au participat primarul Marian Dragomir, consilierul local Cornelia Neacşu, inspectorul şcolar general Cătălin Canciu, inspectorul şcolar general adjunct Dan Gheorghiţă, inspectorul pentru învăţământ primar Ecaterina Bonciu, inspector fizică/chimie Mariana Constantinescu, şef agenţie CEC Bank, Doiniţa Podaru, psiholog Diana Mândreanu, din partea Poliţiei Locale agent Sorin Moşescu, părintele Mihai, precum şi directori de la mai multe unităţi de învăţământ. Desigur, de la eveniment nu au lipsit părinţii, bunicii şi fraţii sau surorile copiilor.

Marian Dragomir a felicitat elevii, părinţii şi cadrele didactice pentru frumoasele obiecte realizate şi le-a făcut un cadou copiilor: o excursie gratuită la grădina zoologică.

Întreaga activitate a fost coordonată de prof. înv. primar Cătălina Ivaşcu şi directorul instituţiei, Cristina Trăistaru, şi s-a desfăşurat în colaborare cu CEC Bank.

“Felicitări acestor copii minunaţi, care au depus muncă şi pasiune în realizarea acestei expoziţii. Mulţumesc colaboratorilor, sponsorilor şi tuturor celor care aţi răspuns invitaţiei noastre. Vreau să îi mulţumesc în mod special doamnei director Cristina Trăistaru pentru implicarea şi sprijinul pe care ni-l acordă în toate activităţile noastre şi pentru că a dovedit de-a lungul timpului că este un manager de excepţie”, a spus prof. înv. primar Cătălina Ivaşcu.

Pe lângă expoziţia cu vânzare, elevii au realizat şi un adevărat Orăşel de Zăpadă în miniatură. Braduţi, căsuţe, oameni de zăpadă sau spiriduşi sunt doar câteva dintre elementele create de copii în cadrul atelierelor de quilling. 

Proiectul “Educaţie financiară” a început în luna septembrie şi se va desfăşura pe tot parcursul anului şcolar. Următoarea activitate va avea loc în luna ianuarie, când elevii vor merge într-o vizită la o sucursală CEC Bank. Scopul proiectului este de a-i învăţa pe copii cum să economisească banii şi cum să îi cheltuie cu înţelepciune.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro