Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" din Brăila a participat, recent, cu o expoziţie de pictură şi grafică, la cea de-a doua ediţie a evenimentului de anvergură "Seara artelor" - Porţi deschise la Şcoala de Arte Cluj. Împreună cu şcoli populare de arte, licee de artă, centre culturale, asociaţii ale artiştilor plastici, au fost prezentate 35 de expoziţii tematice de pictură, grafică, fotografie, ceramică, sculptură, artă populară, decoraţiuni interioare şi design vestimentar, evenimentul fiind organizat de Şcoala Populară de Arte "Tudor Jarda" din Cluj Napoca.
Expoziţia de pictură şi grafică, intinerantă, prezentată de Şcoala Populară de Arte din Brăila reprezintă o retrospectivă a lucrărilor premiate în cele 18 ediţii ale Concursului Naţional de Pictură şi Grafică "Vespasian Lungu". "Astfel, s-a mediatizat concursul instituţiei noastre, ocazie cu care s-a lansat oficial invitaţia către şcolile populare de arte de a participa, prin cursanţii de la clasele de Arte Plastice, la cea de-a XIX-a ediţie, care va fi organizată în luna iunie 2014", a afirmat George Romeo Bunea, directorul Şcolii Populară de Arte "Vespasian Lungu".
În aceeaşi seară, toţi cei prezenţi - cursanţi, invitaţi, oficilităţi locale clujene -, au putut asista şi la lansarea unor reviste, publicaţii, broşuri, calendare culturale. Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" Brăila a avut astfel ocazia să-şi prezinte publicaţia de informare culturală "Casa Artelor", lansată în ianuarie. Managerul instituţiei clujene, Vasile Corpodean, a apreciat în mod deosebit efortul depus de reprezentanţii Brăilei. "Apreciem în mod deosebit prezenţa domnului manager George Romeo Bunea, care la propriu a venit prin tuneluri de zapadă ca să se alăture nouă, evenimentului nostru. Referitor la publicaţia «Casa Artelor» este o cronică vie, prin culoare şi diversitate informaţională, a întregii activităţi artistice derulate în anul 2013 de către Şcoala Populară de Arte din Brăila, instituţie alături de care ne simţim înfrăţiţi nu numai prin tipul de entitate pe care îl coordonăm, ci şi prin alte legături create între Ardeal şi Muntenia, între Vest şi Est", a declarat Vasile Corpodean.
În cadrul aceluiaşi eveniment s-au desfăşurat vernisajul şi votarea participanţilor la Concursul de Artă Fotografică "Obiceiuri de Iarnă". Cursanţii clasei de Artă fotografică (prof. îndrumător Viorel Neagu) din cadrul Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu" Brăila, prezenţi în concurs, au fost desemnaţi printre câştigători, după votarea vizitatorilor din "Seara artelor". Astfel, locul al II-lea a fost câştigat de Galia Dan, cu lucrarea "La taifas", iar locul al III-lea, de Mara Ion, cu lucrarea "Oaspete curios", şi Daniel Marin, cu lucrarea "Bucurie".
Cele peste 30 de expoziţii vor rămâne pe simezele galeriilor de artă din cadrul Şcolii de Arte Cluj până la finele lunii februarie.