Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" şi-a lansat, miercuri, primul număr al publicaţiei culturale "Casa artelor", realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila. La eveniment, care a coincis cu aniversarea a 164 de ani de la naşterea marelui poet naţional, Mihai Eminescu, au participat autorităţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură brăilene, elevi şi profesori ai Şcolii de Arte.
Apărută la Editura "Proilavia", în condiţii grafice deosebite, revista va avea o apariţie anuală, fiind o cronică a activităţii şcolii, văzută prin prisma celor mai importante evenimente şi al premiilor numeroase câştigate de elevi. Amfitrionul întâlnirii a fost George Romeo Bunea, managerul şcolii, care a explicat originea titlului publicaţiei, inspirat de impresiile lăsate în cartea de onoare a instituţiei de către prof. univ dr. Teodor Ţuţuianu, rector al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, în opinia căruia "Vespasian Lungu" reprezintă un "simbol al casei artelor". Au luat cuvântul Nicu Filote, secretarul general al judeţului, care a apreciat faptul că revista va rămâne peste timp o dovadă a calităţii actului artistic realizat în instituţia brăileană, Dragoş Neagu, directorul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati", care a relevat rolul de instrument de marketing pe care îl are publicaţia. Mircea Cărbunaru, consilier la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Turism, realizatorul concepţiei grafice şi tehnoredactor al publicaţiei, a remarcat potenţialul revistei în a interacţiona pe viitor cu personalităţi culturale şi cu fenomenul artistic din Brăila.
Evenimentul a debutat cu un spectacol de muzică clasică şi poezie intitulat "Dor de Eminescu", iar în încheiere, trupa brăileană de blues şi jazz "Moonlight Shadow" a susţinut un microrecital.