Autorităţile brăilene au anunţat, ieri, finalizarea contractului de finanţare pentru proiectul legat de extinderea pe verticală a Şcolii Gimnaziale "Ion Creangă". Mai exact, este vorba de mansardarea clădirii şi dotarea cu aparatura necesară pentru mai multe săli de curs şi o sală de sport la etajul 4, precum şi un sistem de urcare a scărilor pentru persoanele cu dizabilităţi. "Face parte din cele opt proiecte pe care le-am aprobat cu derogare până în 30 iunie. Valoarea totală a proiectului a fost de 2.475.103 lei, din care 1.735.587 lei reprezintă valoarea finanţării nerambursabile. Obiectivul pe care l-am realizat a fost extinderea pe verticală a şcolii şi dotarea ei cu o serie întreagă de elemente informatice. (...) Modernizarea ei constituie un lucru bun, căci dincolo de condiţiile pe care trebuie să le aibă fiecare şcoală, vine în întâmpinarea unor performanţe pe care Şcoala nr. 7 le-a avut şi sperăm să le aibă în continuare", a declarat Simionescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de Iuliana Neagu, şefa Direcţiei de Strategii Programe şi Proiecte de Dezvoltare Relaţii Internaţionale din cadrul Primăriei. Edilul-şef a ţinut să explice că proiectul a întârziat din cauza faptului că firmele care s-au înscris la licitaţie fie au ratat momentul depunerii ofertei, fie au venit cu proiecte neconforme. "Atunci, am tot reluat oferta respectivă. În sfârşit, lucrurile s-au finalizat şi cred eu că va fi un lucru deosebit pentru Şcoala «Ion Creangă» şi pentru copiii care învaţă acolo", a mai adăugat sursa citată.
Simionescu a făcut şi o vizită la Şcoala "Ion Creangă"
Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat în 15 octombrie între municipalitate, în calitate de beneficiar, Ministerul Dezvoltării şi Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est. Lucrările au demarat în 23 aprilie 2014 şi au fost recepţionate pe 4 februarie 2016. Obiectivul general al proiectului, realizat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, vizează îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie, iar în cadrul investiţiei s-au realizat următoarele lucrări: reabilitarea energetică a clădirii existente (placări la faţade şi subsol, montare termopan), extinderea cu un nivel de mansardă a corpurilor A, B şi C ale şcolii, asigurarea utilităţilor la nivelul mansardei, amenajarea spaţiului respectiv, dotarea cu echipament a sălilor de clasă nou create (două săli de clasă, laboratorare de matematică, informatică, limbi străine, cabinet metodic, sala de sport care include şi un vestiar, două grupuri sanitare, holuri de acces) şi montarea unei platforme mobile la nivelul scării de acces din corpul C, care asigură transportul de la parter până la mansardă a persoanelor cu handicap.
Interesant de precizat este faptul că după conferinţa de presă, în care a prezentat proiectul, primarul Aurel Simionescu a făcut o vizită Şcolii Gimnaziale "Ion Creangă", unde a fost întâmpinat de directorul instituţiei, Victor Buzea. Au mai participat viceprimarul Doiniţa Ciocan şi consilierul municipal PSD Sorin Boşneag.