Mergi la conţinutul principal

Şcoală de vară în tinda Bisericii, la Tufeşti

• copiii din localitate vor participa la jocuri distractive, la lecţii de cultură generală, iar la finalul şcolii de vară vor avea parte de o excursie din partea parohiilor I şi II Ţibăneşti

 

Parohiile Ţibăneşti I şiI II din comuna brăileană Tufeşti organizează o şcoală de vară pentru copiii din localitate, chiar în tinda bisericii. Activitatea se desfăşoară în perioada 31 iulie – 11 august, între orele 15.00 şi 17.00, la lăcaşul e cult “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. Programul conţine o serie de jocuri menite să-i destindă pe participanţii cu vârste între 7 şi 18 ani. Spre exemplu, în prima zi a şcolii de vară, copiii au avut parte de jocuri creative şi non-formale, iar miercuri cei mici au asistat la o lecţie despre Maica Domnului. Pentru ziua de vineri, este programată ora de lectură, în cadrul căreia va avea loc şi un atelier de creaţie.

Săptămâna viitoare, luni, vor fi reluate activităţile cu jocuri sportive, iar pe 9 august, participanţii vor lua lecţii de cultură generală şi vor afla mai multe despre codul bunelor maniere. Vineri, pe 11 august, copiii vor participa la ateliere creative în limba engleză, activitatea purtând numele de “Let's play!”.

Şcoala de vară de la Tufeşti organizată în tinda bisericii se va încheia cu o excursie pentru participanţii la ateliere şi slujbele şcolii. De asemenea, vor fi acordate diplome, în ziua de 13 august, după terminarea slujbei religioase.

Astfel de activităţi derulate de parohii pe perioada vacanţei de vară au loc în mai multe localităţi din judeţ, la îndrumarea şi binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro